FOTO Toto je najdrahšie SUV na svete: Mercedes-Benz G650 Maybach Landaulet

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 14:17 • 2 min
FOTO Toto je najdrahšie SUV na svete: Mercedes-Benz G650 Maybach Landaulet

ŽENEVA – Na autosalóne v Ženeve predstaví Mercedes najdrahšie SUV na svete – G650 Maybach Landaulet. Jeho cena sa má vyšplhať na pol milióna dolárov (asi 470-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Ide o pokračovanie slávnej triedy G, ktorá sa vyrába od roku 1979. Exteriér má klasické črty triedy G, avšak interiér je superluxusný.

 

Pasažieri sediaci na predných sedadlách majú nad hlavou pevnú strechu, pasažieri na zadných sedadlách si ju môžu jedným tlačidlom otvoriť.

 

V tomto superluxusnom SUV sú štyri samostatné sedadlá, ktoré majú aj masážnu funkciu. Tie zadné ponúkajú veľký komfort a dokonca sa dajú sklopiť do ležiacej polohy. Pasažieri sediaci vzadu si môžu dopriať súkromie a stenou sa oddeliť od šoféra a spolujazdca.

 

 

G650 Maybach Landaulet sa vyrába s dvanásťvalcovým šesťlitrovým motorom s výkonom 463kW/630 koní. Mercedes plánuje vyrobiť iba 99 kusov tohoto luxusného SUV.

 

Ide o najdrahšie SUV na svete. Jeho cena je oproti terajšiemu najdrahšiemu SUV Bentley Bentayga, ktoré stojí 229-tisíc dolárov, viac ako dvojnásobná.

 

Budúci rok plánuje výrobu auta triedy SUV aj Rolls-Royce jeho cena by mala prevyšovať 400-tisíc.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies