FOTO Toto je budúcnosť predpovede počasia

NETKY.SK • 5 August 2015, 16:20 • 2 min
FOTO Toto je budúcnosť predpovede počasia

NEW YORK – Satelit, ktorý vypustili na obežnú dráhu 15. Júla spravil fotografiu, ktorá ukazuje ako bude vyzerať predpoveď počasia v budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Keď bude plne funkčný, satelit MSR-4 bude fotografovať Zem v 12 vlnových dĺžkach každých 15 minút, čím sa predpoveď počasia stane omnoho presnejšia.

 

Satelit dokáže za pomoci infračerveného svetla sledovať vývoj mrakov oveľa presnejšie ako predošlé satelity, a tak dokáže predpovedať počasie s veľkou presnosťou.

 

Dokáže sa zamerať aj na územie o veľkosti 1 kilometer .

 

Fotografia bola zhotovená 4.8. o 10:00 doobeda. Ide o prvú fotografiu Zeme z vesmíru, ktorá ukazuje všetky farby našej planéty.

 

img

 

„Počasie sa neustále mení, takže presná predpoveď je dôležitá pre efektívne poľnohospodárstvo, priemysel a dopravu,“ povedal hovorca Európskej vesmírnej agentúry (ESA) a dodal: „Predpovede počasia môžu taktiež zachrániť životy a peniaze, pomocou varovaní pri extrémnych udalostiach ako búrky, hurikány, alebo záplavy.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona