FOTO Toto ho vyjde draho: Takto vandal znehodnotil pamiatku UNESCO!

NETKY.SK • 13 August 2018, 11:10 • 2 min
FOTO Toto ho vyjde draho: Takto vandal znehodnotil pamiatku UNESCO!

Istému "umelcovi" sa v hlave zrodila skvelá myšlienka. Vzácnu sochu z 12. storočia sa rozhodol dotvoriť tak, že mu momentálne hrozí astronomická pokuta.

slovakia

left justify in out

S vandalizmom sa nestretávame len na bežných verejných priestranstvách akými sú stanice, podchody či parky, ale, žiaľ, aj na vzácnych historických pamiatkach. Takýto incident sa odohral aj v meste Santiago de Compostela, kde neznámy páchateľ znehodnotil sochu starú viac ako 700 rokov. Táto vzácna pamiatka bola navyše pod ochranou UNESCO.

 

Vandal na vzácnu skulptúru v jednej z najznámejších katedrál v Santiago de Compostela namaľoval masku bubeníka z rokovej kapely Kiss. Zjavne si však nebol istý, či svoje dielo previedol dostatočne vierohodne, a tak pre istotu dopísal aj názov skupiny, ktorá mu bola inšpiráciou.

 

Isté však je, že páchateľ tohto nepochopiteľného činu si dobrovoľne vyrobil poriadne problémy. Tamojšia polícia po ňom momentálne intenzívne pátra a kontroluje všetky kamerové záznamy. Podľa ich slov urobia všetko pre to, aby „dolapili toho, kto túto ohavnosť urobil“. Nakoľko ide o trestný čin, vandalovi hrozí pokuta vo výške 150-tisíc eur.

 

„Maľba“ bude zo sochy v najbližších dňoch odstránená laserom, nemalo by teda dôjsť k trvalému poškodeniu unikátnej stavby.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies