FOTO To, čo existovalo 320 miliónov rokov zničila skupina mladých vandalov: Ľudia sú z ich činu zhrození

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 18:00 • 2 min
FOTO To, čo existovalo 320 miliónov rokov zničila skupina mladých vandalov: Ľudia sú z ich činu zhrození

Skupina mladých Britov vykonala neodpustiteľný čin.

slovakia

left justify in out

Brimham Rocks je jedinečná prírodná pamiatka, ktorá sa nachádza v anglickom grófstve Yorkshire a už roky priťahuje davy turistov. Ide o veľmi špecifické zoskupenie skál, ktoré vznikli dlhodobým pôsobením poveternostných podmienok pred viac ako 320 miliónmi rokov. V roku 1958 boli dokonca zapísané ako  miesto špeciálneho vedeckého záujmu.

 

To, čo tak dlho vytvárala a zachovávala príroda však teraz padlo za obeť skupine mladých vandalov, ktorí sa tu doslova vybúrili. Miestni tvrdia, že ten, kto sa takéhoto hanebného činu dopustil, nemôže mať v sebe kúska úcty.

 

Pred niekoľkými dňami sa na unikátne skaly prišli pozrieť tínedžeri, ktorí zjavne ani trochu nepremýšľali o svojich činoch. Najskôr do prastarých kameňov vyryli svoje prezývky a potom dokonca jeden z nich zhodili z brala. Rozbil sa na márne kúsky. Aby však toho nebolo málo, týmto ťahom narušili statiku skál, ktoré teraz ohrozujú ostatných turistov.

 

Miestne úrady sa už pustili do vyšetrovania a ako uviedli, vypočuli už piatich mladých ľudí. Incident však označili za nepochopiteľný a zbytočný.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies