FOTO Tiňkov končí s cyklistikou: Dojímavá rozlúčka so Saganom

NETKY.SK • 4 Október 2016, 12:55 • 2 min
FOTO Tiňkov končí s cyklistikou: Dojímavá rozlúčka so Saganom

MILÁNO - Oleg Tiňkov opúšťa svet rýchlych dvoch kolies na ceste. Ruský veľkopodnikateľ s milionárskym portfóliom už dávnejšie ohlásil odchod z vrcholovej cyklistiky na konci tejto sezóny a rozpustenie svojho tímu Tinkoff. Teraz to už je definitívne.

slovakia

left justify in out

Po skončení záverečnej monumentálnej klasiky Okolo Lombardska všetkých členov svojho tímu pozval na rozlúčkovú večeru v Miláne, kde im poďakoval za niekoľko rokov trvajúce a v mnohých aspektoch úspešné spoločné cyklistické dobrodružstvo. Nechýbal tam ani úradujúci majster sveta a Európy Peter Sagan, ktorý sa na spoločnej fotografii objavil po ľavej strane Tiňkova.

 

"Rozlúčková večera s mojou láskou a zároveň vášňou - tímom Tinkoff v Miláne. Nikdy nezabudnem na čas strávený s vami a nič neľutujem. Špeciálne poďakovanie patrí mojej manželke, ktorá mi dovolila minúť značné množstvo peňazí a tiež chlapovi vedľa mňa, ktorý sa práve stal najlepším cyklistom roka 2016. Som hrdý na Petra Sagana," uvádza sa v rozlúčkovej reči Olega Tiňkova na sociálnej sieti instagram. Tiňkov si svoju rozlúčku naplánoval na deň, keď sa definitívne rozhodlo o tom, že Peter Sagan sa stal víťazom dlhodobého poradia WorldTour v sezóne 2016. Slovenský fenomén priznal, že potvrdenie celkového triumfu vo WorldTour má pre neho trpkú príchuť.

 

"Dosiahol som jeden z vrcholov svojej kariéry práve v čase, keď sa tím Tinkoff zúčastnil na svojich posledných pretekoch série WorldTour. Je nám všetkým veľmi ľúto, že toto skvelé družstvo zmizne z cyklistickej mapy, ale na druhej strane chápeme rozhodnutie Olega Tiňkova. Chcem sa poďakovať všetkým spolujazdcom a osobitne Olegovi za dve krásne sezóny, ktoré mi priniesli mnoho úspechov vrátane niektorých vo svete najvyhľadávanejších trofejí a dresov. Bez neho by to všetko nebolo možné," cituje Petra Sagana portál cyclingpub.com.

 

Milovník cyklistiky, ako rád sám seba označuje Oleg Tiňkov, sa najmä vďaka Albertovi Contadorovi a Petrovi Saganovi dočkal viacerých skvelých víťazstiev, ale triumf na najslávnejších pretekoch Tour de France mu zakaždým pretiekol pomedzi prsty. Jeho súčasné zbohom by však nemuselo byť definitívnym odchodom zo sveta profesionálnej cestnej cyklistiky. V budúcnosti totiž chystá veľký návrat, ešte v júli to priznal v rozhovore pre belgický športový portál Sporza.

 

"Po pár sezónach budem naspäť s novým projektom. Počkám si na koniec Froomovej éry a vrátim sa, aby som zvíťazil na Tour de France. Plánujem si na pár rokov oddýchnuť od cyklistiky, byť viac doma v Rusku a venovať sa rodine. Návrat však bude veľkolepý," zastrájal sa extravagantný a už len bývalý šéf tímu Tinkoff.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona