FOTO Tieto nádherné zvieratá budeme onedlho vidieť už len na fotkách, sú na pokraji vyhynutia

NETKY.SK • 7 Január 2018, 06:00 • 2 min
FOTO Tieto nádherné zvieratá budeme onedlho vidieť už len na fotkách, sú na pokraji vyhynutia

Ľudská činnosť a nešetrný spôsob života má pre prírodu a živočíšnu ríšu hrozné následky. Množstvo zvierat s jedinečným vzhľadom pravdepodobne o chvíľu navždy zmizne z povrchu Zeme. Každé z nich má však dôležitú úlohu a prispievajú k zdraviu svojho ekosystému ako aj celej planéty.

slovakia

left justify in out

Fotografa Tima Flacha táto téma chytila za srdce a dva roky svojho života zasvätil fotografovaniu zvierat na pokraji vyhynutia v ich prirodzenom prostredí.

 

Zbierku fotografií pomenoval Endangered, v preklade Ohrození. Ukazuje nám o aké bohatstvo môžeme čo chvíľa prísť. Na nešťastnom zozname sú známe druhy ako slony či polárne medvede ale aj veľmi zvláštne a väčšinou ľudí nepoznané zvieratá.

 

Tieto nádherné a pre planétu potrebné tvory ohrozujú najmä pytliaci ale aj stále sa rozťahujúci ľudia, ktorí novými domami a cestami zmenšujú ich domov a obmedzujú im dostupnosť potravy. Veľkú škodu páchajú aj požiare, výrub lesov či znečisťovanie oceánov odpadkami. Zamyslime sa nad tým, čo môžeme zmeniť, keď je ešte trochu času.

 

img

 

img

 

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies