FOTO Thomas Puskailer odštartoval spoluprácu s UNICEF v súvislosti s utečeneckou krízou

NETKY.SK • 16 Október 2015, 13:18 • 2 min
FOTO Thomas Puskailer odštartoval spoluprácu s UNICEF v súvislosti s utečeneckou krízou

BRATISLAVA - Thomas Puskailer nadviazal spoluprácu s humanitárnou organizáciou UNICEF. V súvislosti s utečeneckou krízou píše skladbu, ktorá bude apelom na ľudskosť. Pre inšpiráciu Thomas zašiel priamo medzi utečencov do Srbska a Maďarska. To, čo tam videl ho mimoriadne zasiahlo. Verí, že pieseň sa dotkne sŕdc poslucháčov a zmierni napätie v spoločnosti. Jeho cieľom je podporiť aktivity UNICEF-u, ktorého hlavným poslaním je chrániť životy detí na celom svete.

slovakia

left justify in out

Holandský hudobník so slovenskými koreňmi Thomas Puskailer reaguje na utečeneckú krízu novou skladbou. Spojil sa so Slovenským výborom pre UNICEF. Spevák a muzikálový herec teraz píše skladbu, ktorá, ako dúfa, bude apelom na ľudskosť. Pre inšpiráciu zašiel priamo medzi utečencov na srbsko-maďarskú hranicu a na budapeštiansku hlavnú stanicu.

 

„Na to, čo som videl, nikdy nezabudnem! Vidiel som zúbožené rodiny, deti... To, čo prežívajú sa ma hlboko dotklo a dúfam, že aspoň trochu pomôžem,“ vraví Thomas Puskailer.

 

UNICEF oslovil najmä Thomasov osobný príbeh. Thomasovi rodičia pred rokmi emigrovali zo Slovenska. Hľadali lepší život v demokratickej krajine. Sympatický hudobník sa narodil v Holandsku, no krajina jeho predkov ho prirodzene zaujíma a na Slovensko sa vrátil.

 

„V posledných týždňoch sledujem v médiách reportáže, ktoré ma naozaj znepokojujú. Aj moja rodina odišla ešte v časoch komunistického režimu za pokojným a slobodným životom a na Západe nás prijali. Pritom sme ale neodišli z „vojnovej zóny“ ako je to napríklad v prípade utečencov zo Sýrie. Ich situácia je omnoho dramatickejšia,“ vysvetlil svoju motiváciu Thomas Puskailer.

 

Predstavitelia organizácie UNICEF našli spoločnú reč s Thomasom Puskailerom. UNICEF totiž apeluje na pomoc utečencom tu, v Európe, no najmä vyzýva na pomoc krajinám zasiahnutým konfliktom. Organizácia teraz zbiera na Slovensku finančné prostriedky na pomoc sýrskym utečencom.

 

„Každý Sýrčan, ktorého som stretol mi povedal, že by radšej zostal doma, ak by sa cítil bezpečne, žil v mieri a viedol dôstojný život. Riskujú svoje životy a životy svojich detí, keď utekajú do Európy. Je to však preto, že nemajú na výber a nevidia pre seba a svoje deti v Sýrii budúcnosť,“ uvádza regionálny riaditeľ pre UNICEF na Strednom východe a v severnej Afrike Peter Salama.

 

„Podporujem akúkoľvek pomoc a zmenu k lepšiemu v ich  krajine. Utečenci sa vydávajú na veľmi nebezpečnú cestu často z obavy o holý život a pre  nedostatok základných potrieb v oblasti konfliktu. Je to nepredstaviteľne nebezpečné a vyčerpávajúce rozhodnutie,“ dodáva  Thomas Puskailer.

 

Šarmantný mladý spevák verí, že aj umenie môže v tejto situácii pomôcť. Nová pieseň, ktorú píše, má byť apelom na ľudskosť.  

 

„Nie som politik, ale muzikant a toto je moja podpora. Nechápem, ako zle sa niektorí z nás dokážu vyjadrovať o druhých ľuďoch. Ja vnímam obraz vyčerpaných a vystrašených rodín s deťmi. Osobná skúsenosť a pocity sú mojou inšpiráciou pre novú skladbu. Dúfam, že sa dotkne sŕdc poslucháčov a zmierni napätie v spoločnosti. Má byť apelom na ľudskosť a slušné správanie. Touto skladbou chcem podporiť aktivity a myšlienky organizácie UNICEF,“ uzavrel Thomas Puskailer.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies