FOTO The Smashing Pumpkins zverejnili prvú fotografiu s novým basgitaristom

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 07:45 • 2 min
FOTO The Smashing Pumpkins zverejnili prvú fotografiu s novým basgitaristom

BRATISLAVA - Americká kapela The Smashing Pumpkins zverejnila prvú fotografiu s novým basgitaristom Jackom Batesom.

slovakia

left justify in out

Záber zo štúdia ponúkol gitarista formácie James Iha prostredníctvom služby Instagram a dodal, že fotka pochádza zo skúšky kapely. Okrem spomínanej dvojice je na nej možné vidieť aj lídra zostavy Billyho Corgana a bubeníka Jimmyho Chamberlina.

Formácia nedávno informovala o reunione troch pôvodných členov, ktorými sú spomínaní Billy Corgan (spev, gitara), James Iha a Jimmy Chamberlin. Pôvodná basgitaristka formácie D'arcy Wretzky sa na nových projektoch skupiny nepodieľa.

Muzikanti plánujú tento rok vydať dve EP nahrávky. Novinky ponúknu spolu osem skladieb s názvami Solara, Marchin’ On, Travels, Seek and You Shall Destroy, With Sympathy, Knights of Malta, Silvery Sometimes (Ghosts) a Alienation. Zatiaľ nie je známe, kedy presne sa dostanú na trh.

The Smashing Pumpkins vznikli v roku 1988 v Chicagu, pričom v období 2001 až 2005 boli neaktívni. Vydali albumy Gish (1991), Siamese Dream (1993), Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995), Adore (1998), Machina/The Machines of God (2000), Zeitgeist (2007), Oceania (2012) či zatiaľ posledný Monuments To An Elegy (2014). Na konte majú tiež niekoľko kompilácií či EP nahrávok. Ich najväčšími hitmi sú skladby Today, Disarm, Bullet With Butterfly Wings, 1979, Tonight, Tonight, The End Is The Beginning Is The End, Ava Adore alebo Perfect. Ich piesne sa objavili aj na soundtrackoch filmov ako Lost Highway (1997) či Batman a Robin (1997). Podarilo sa im získať napríklad dve ceny Grammy či osem MTV Video Music Awards.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona