FOTO Tento stopár prepadol pri Vincovom lese ženu s dieťaťom

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 12:58 • 2 min
FOTO Tento stopár prepadol pri Vincovom lese ženu s dieťaťom

GALANTA - Galantská polícia vyšetruje zločin lúpeže a žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po páchateľovi. Ten ešte v prvý júlový deň podľa nej prepadol ženu s dvojročným dieťaťom.

slovakia

left justify in out

Na čerpacej stanici za Galantou ju oslovil so žiadosťou o odvoz. Žena súhlasila a stopár nasadol do jej auta Škoda Felicia. Keď ho doviezla na príjazdovú cestu ku kúpalisku Vincov les neďaleko Sládkovičova, udrel ju nachystaným kameňom zozadu niekoľkokrát do hlavy.

 

"Žena s mužom zápasila a keď zazrela okoloidúce auto, volala o pomoc. Muž vtedy využil príležitosť, sadol si na miesto vodiča a naštartoval. V strachu, aby muž neukradol auto aj s jej dieťaťom, vytrhla kľúče zo spínacej skrinky. Útočník sa dal na útek, no stihol ešte ukradnúť kabelku, v ktorej mala osobné doklady, mobilný telefón a peňaženku," opísala dnes skutok trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

 

Kriminalisti zaistili všetky páchateľove veci a zistili, že batožina, ktorú mal pri sebe, nebola jeho. Operatívne previerky ich doviedli aj do ubytovne v Galante, kde batožinu v skorých ranných hodinách odcudzil a neskôr sa do cudzích šiat prezliekol. Na prepad sa vopred pripravil a na čerpacej stanici oslovoval výlučne ženy.

 

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin lúpeže a po útočníkovi polícia intenzívne pátra. V zmysle zákona mu za prepad ženy hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

 

"Ak bol niekto svedkom úteku muža, prípadne ho podľa niektorých znakov na snímkach spoznal alebo pozná miesto jeho terajšieho pobytu, nech kontaktuje políciu na čísle 158," dodala hovorkyňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies