FOTO Tento otec pobúril celý svet, pri zápase s býkom mal na rukách 5-mesačnú dcéru

NETKY.SK • 27 Január 2016, 18:00 • 2 min
FOTO Tento otec pobúril celý svet, pri zápase s býkom mal na rukách 5-mesačnú dcéru

MADRID – Slávny španielsky toreador Francisco Rivera Ordóñez sa stal terčom tvrdej kritiky, potom ako trénoval so zúrivým býkom v aréne, pričom v náručí držal svoju len päťmesačnú dcérku, aby ju zasvätil do rodinnej tradície. Na sociálnej sieti sa pochválil fotografiou, no zožal viac kritiky, ako obdivu.

slovakia

left justify in out

Riskantný kúsok sa nepáčil ani španielskemu ministrovi zdravotníctva Alfonsovi Alonsovi, ktorý požiadal o prešetrenie veci úradom pre ochranu detí. Prípad, o ktorom ako prvý informoval španielsky denník El País, vyvolal tiež vášnivé debaty na internete.

 

"Debut Carmen, ktorá bude piatou generáciou toreadorov v našej rodine," napísal Ordóñez k snímke na Instagrame. "Keby som bola tvoja žena, tak ťa zabijem!", "Chúďatko Carmen," aj takéto komentáre sa objavili pod spornou fotografiou.

 

 

Niektorí ľudia mali viac pochopenia a adresovali Ordóñezovi aj pochvalné slová, ako "Gratulujeme, nech tradícia pokračuje!" Štyridsaťdva-ročný otec dvoch dcér na svoju obranu argumentuje tým, že Carmen bola v bezpečí. "Rešpektujte prosím naše tradície," napísal Rivera svojim kritikom.


 

Andalúzsky ombudsman prípad odsúdil, aj keď uznal, že otec mal situáciu v aréne pod kontrolou. Kauzu však posunul k ďalšiemu prešetreniu, aby sa takéto ohrozenie detí už neopakovalo.

Ordóñez pobúril aj ochrancov zvierat, ktorí koridu tradične odsudzujú. V Španielsku sa už dlho hovorí o tejto krvavej tradície s viac ako tisícročnou tradíciou. Záujem domáceho publika o býčie zápasy dlhodobo klesá a Katalánsko či Kanárske ostrovy koridu dokonca už zakázali.

 

História býčích zápasov siaha do doby bronzovej, kedy si napríklad už krétska mládež merala sily s býkmi. Moderná korida s dnešnými pravidlami má korene v Španielsku v 18. storočí, kedy toreadora z radov šľachty nahradil muž z ľudu, ktorý býkovi už čelil bez koňa, začali sa stavať arény pre koridu a chovať zvláštne druhy býkov.

 

 

Se repite la historia . Viva la mejor herencia , el sentimiento , la pureza , honor .

Fotka uverejnená používateľom Francisco Rivera (@f.r.paquirri),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies