FOTO Tento muž zbiera v košoch odvrhnuté dievčatká. Politika káže, že nemôžu dobre zarábať a tak doma ženy nechcú

NETKY.SK • 16 Január 2018, 17:38 • 2 min
FOTO Tento muž zbiera v košoch odvrhnuté dievčatká. Politika káže, že nemôžu dobre zarábať a tak doma ženy nechcú

V civilizovaných krajinách majú chlapci a dievčatá rovnaké možnosti na uplatnenie aj keď stále pretrváva rozdiel v platoch – dokonca aj v slávnom Hollywoode v „najdemokratickejšej“ Amerike.

slovakia

left justify in out

V Číne a Indii sú dievčatká pre mnoho rodín „nočnou morou“. V 70-tych rokoch minulého storočia čínska vláda zaviedla prísnu populačnú politiku - jedna rodina mohla mať len jedno dieťa. To zapríčinilo genocídu dievčat. Kvôli pravidlám tamojšej spoločnosti a politiky, majú chlapci oveľa väčšiu šancu, že si nájdu prácu a hlavne dobre platenú prácu.

 

img

 

Tak, čo spraví chudobná čínska rodina, ktorá môže mať len jedno dieťa a príde na svet dievčatko? No, zabije ho a hodí do koša. V tom lepšom prípade ich anonymne nechajú pred dverami sirotinca alebo pohodené v krabici na zemi. Novorodeniatka často nechávajú aj úplne holé, v strede lesa odsúdené na smrť zimou a hladom.

 

Prečo tak drasticky? Preto, že pokuta za druhé dieťa dosahovala približne 8 priemerných ročných platov.

 

img

 

Je to príšerné, ale zároveň dobrý príklad toho, ako politika ovláda naše životy a preto treba ísť voliť, keď máme tú možnosť.

 

Veľa ľudí takúto nespravodlivosť už nedokázalo znášať. Ani Yu Shanzhong, ktorý sa osobne ujal až 12 dievčatiek. Táto kapitola v jeho živote začala pre 35 rokmi, keď našiel v odpadkovom koši prvé novorodeniatko. O štyri roky našiel ďalšie v krabici na ulici. Potom ďalšie a ďalšie. Stal sa ich adoptívnym otcom a vychoval z nich krásne mladé slečny.

 

img

 

img

 

Veľká rodina žije síce chudobne, ale žije a humor v nej nechýba. Každá z Youvých dcér dostal šancu vziať svoj život do vlastných rúk. Štyri z nich už študujú na univerzitách a vďaka dobrým výsledkom dostávajú podporu od štátu.  Ostatné sú ešte stále pod krídlami Yua.

 

img

 

Asi netreba písať, ako ho dievčatká milujú a sú mu vďačné. Aj ich budúci ženíchovia by mali byť...

 

Keď Yu dovŕšil 70 rokov, dcéry sa zložili a z ťažko našetrených peňazí mu kúpili zlatý prsteň, ako symbol vďaky a pokory za to, čo pre ne urobil.

 

Dufame, že to Yuove dcéry dotiahnu ďaleko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies