FOTO Tento muž zachránil pri streľbe v Oregone veľa životov: Je to zápasník MMA

NETKY.SK • 5 Október 2015, 17:31 • 2 min
FOTO Tento muž zachránil pri streľbe v Oregone veľa životov: Je to zápasník MMA

UMPQUA - Na vysokej škole v meste Umpqua zachránil skupinku študentov pred smrťou amatérsky zápasník MMA. Cris Mintz, sa stal hrdinom keď počas útoku v jeho škole nespanikáril a zachránil svojich spolužiakov, ktorý sa zdržiavali v jednej aule vysokej školy. Zachránil ich tým, že zabránil vstupu útočníka do miestnosti kde boli skrytý.

slovakia

left justify in out

O Mintzovi neskôr vyšlo najavo, že slúžil v armáde a keď bol mladším tak zápasil a trénoval MMA. Podľa Sherdog.com má dva amatérske zápasy, naposledy nastúpil do octagonu pred troma rokmi. Útočníkom bol Christpher Sean Harper-Mercer ktorý zahynul po prestrelke s políciou, ale predtým ešte stihol zastreliť deväť ľudí. Mintza postrelil päť krát ale našťastie prežil, momentálne je v ošetrení v nemocnici. Po incidente ho navštívil jeden oregonský kňaz, ktorý ho vyspovedal a zisťoval čo sa vlastne stalo:

 

"Mintz povedal študentom, aby sa skryli, a on potom išiel von z miestnosti a strážil vchodové dvere aby sa tam nedostal útočník. Keď sa objavil útočník, tak sa mu ihneď postavil do cesty a povedal, že cez neho sa určite nedostane. Po slovnej roztržke ho útočník päť krát postrelil a utiekol preč, takže sa dovnútra nedostal. Oslavujem hrdinstvo chlapíka lebo teraz kvôli jeho triezvemu konaniu žijú všetci čo boli schovaný v aule. V dnešnej dobe je strašne veľa zvrhlíkov, no on sa nebál riskovať vlastný život kvôli ostatným a zasiahol."

 

Jeho teta sa vyjadrila takto: "Vôbec ma to neprekvapuje jeho statočnosť, bol v zápasníckom tíme a trénoval MMA"

 

Mintza trafili do chrbta, brucha a viac krát do ruky. Veľký rešpekt pre jeho hrdinský čin, dúfajme, že sa čoskoro uzdraví.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona