FOTO Tento chlapček na narodil v nepríjemnou telesnou vadou, rodičia prosia o pomoc

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 18:27 • 2 min
FOTO Tento chlapček na narodil v nepríjemnou telesnou vadou, rodičia prosia o pomoc

PEKING – Čínsky pár prosí verejnosť o pomoc pre ich dieťa, ktoré sa narodilo s ojedinelou telesnou vadou.

slovakia

left justify in out

Chlapec menom Hong Hong má v súčasnosti tri mesiace a trpí poruchou, ktorá spôsobila, že má na nohách aj rukách viac prstov akoby mal. Na pravej ruke mu narástlo sedem a na ľavej osem prstov, no nie je medzi nimi žiaden palec. Hong Hong má tiež osem prstov na každej nohe.

 

Rodičia sa tejto situácie obávali už pred jeho narodením. Nakoľko má jeho matka na všetkých končatinách prsty navyše, boli si vedomí, že to ich dieťa môže zdediť.

 

Ešte počas tehotenstva navštívili tri veľké nemocnice, aby sa ubezpečili, či ich dieťa bude v poriadku, no lekári žiadnu vadu nenašli. Rodičia tak boli po pôrode zarmútený, že ich dieťatko vadu zdedilo. Na to sa boli v popredných nemocniciach, informovať o možnostiach operácie ich syna.

 

Chirurgický zákrok je však na ich možnosti príliš drahý, pričom by stál od približne 12 000 do 65 000 eur. Preto sa obrátili s prosbou na svetovú verejnosť. Sú v kontakte aj s niekoľkými charitatívnymi organizáciami a pevne dúfajú, že sa im horibilnú sumu podarí vyzbierať.

 

Hoci Hongova porucha nie je život ohrozujúca, môže významne ovplyvniť jeho život, od bežných úkonov a zručností až po šikanu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona