FOTO Tatar si zatrénoval s futbalistami AS Trenčín

NETKY.SK • 19 August 2015, 11:23 • 2 min
FOTO Tatar si zatrénoval s futbalistami AS Trenčín

TRENČÍN - Na tréningu futbalistov Trenčína sa v utorok objavilo prominentné meno - slovenský hokejista Detroitu Red Wings zo zámorskej NHL Tomáš Tatar. Dvadsaťštyriročný krídelník sa zúčastnil na tréningovej jednotke v rámci projektu "Zatrénuj si s majstrami".

slovakia

left justify in out

Rodák z Ilavy absolvoval tzv. "power training", ktorý je už niekoľko rokov neodmysliteľnou súčasťou týždenného mikrocyklu Trenčanov. Ide o súbor silových a rýchlostných cvičení, ktoré hráči vykonávajú v posilňovni aj priamo na ihrisku. Nepoužívajú pri nich loptu, preto sú vhodné aj pre športovcov z iných odvetví. "Je to trochu odlišný druh prípravy. Cítim niektoré svalové partie. Som rád, že som sa na niečom podobnom mohol zúčastniť," povedal Tatar krátko po tréningu na umelom trávniku na Sihoti.

 

Strieborný medailista z majstrovstiev sveta 2012 v Helsinkách najprv s futbalistami slovenského úradujúceho majstra vykonával silové cviky v posilňovni, potom absolvoval behy na novom umelom trávniku. "V lete majú hokejisti rovnaké behy a šprinty. Trenčianska umelá tráva je veľmi dobrá. Dopad na chodidlá bol mäkký, nemám žiadne výhrady. V posilňovni sme robili cviky, ktoré využíva aj Arjen Robben. Niektoré boli naozaj náročné, pretože svaly na ne neboli zvyknuté," pokračoval útočník Detroitu.

 

"Sme radi, že Tomáš Tatar prijal pozvanie a vyskúšal si fyzické zaťaženie profesionálneho futbalistu. Tešíme sa aj na spätnú väzbu a jeho názory na naše tréningy. Jeho prítomnosť v kabíne bude motivujúca pre všetkých hráčov. Uvedomujeme si určitú futbalovú špecifickosť jednotlivých cvičení, ale aj samotné Tomášove výsledky budú pre nás určite zaujímavé a radi ich v klube interne vyhodnotíme," vyjadril sa marketingový manažér AS Trenčín Igor Schlesinger.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona