FOTO Taliansko prišlo pri útoku v Dháke o 10 občanov

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 14:35 • 2 min
FOTO Taliansko prišlo pri útoku v Dháke o 10 občanov

RÍM/DHÁKA - Až desať talianskych občanov prišlo o život po piatkovom útoku teroristov na reštauráciu v bangladéšskej metropole Dháka. Informovali o tom talianske médiá, ako aj tlačové agentúry APA a DPA s odvolaním sa na rezort zahraničných vecí v Ríme.

slovakia

left justify in out

Ako na tlačovej konferencii v Ríme uviedol predseda tamojšej vlády Matteo Renzi, do Dháky smeruje už vládny špeciál, na palube ktorého prevezú telesné pozostatky zavraždených Talianov do vlasti. "Naše myšlienky, naše modlitby a naše slzy sa spájajú so slzami rodín v Dháke, osobitne rodín našich krajanov," citovala DPA Renziho slová. Taliansky premiér aj v tejto smutnej chvíli zdôraznil, že je povinnosťou jeho krajiny brániť svoje hodnoty pred teroristami, pretože je to jediná cesta, ktorou si možno uctiť spomienku na zosnulých spoluobčanov. Taliansko sa ani v svetle činov tých, ktorí chcú zničiť náš každodenný život, nestiahne, zdôraznil Matteo Renzi.


Obeťami útoku sa podľa dostupných informácií stali viacerí talianski podnikatelia, ktorí boli v Bangladéši z obchodných dôvodov. Identifikácia talianskych obetí je v Dháke v plnom prúde.


Jediný z 11 Talianov prítomných v čase útoku v reštaurácii Holey Artisan Bakery v Gulšáne - diplomatickej štvrti Dháky, prežil, pretože sa mu podarilo ujsť do záhrady gastronomického zariadenia.


Hovorca bangladéšskej armády Asraf Čaudhrí predtým uviedol, že ozbrojenci s pokrikom Alláhu akbar (Boh je najväčší) vtrhli do reštaurácie v piatok večer a 20 ľudí zavraždili ešte pred dnešnou oslobodzovacou akciou, väčšina z nich pochádzala z Japonska a Talianska. Špeciálna jednotka zlikvidovala šiestich teroristov, jedného zadržala a oslobodila 13 rukojemníkov.


Na znak smútku a spoluúčasti nastúpi talianska futbalová reprezentácia na dnešný večerný štvrťfinálový súboj turnaja EURO 2016 v Bordeaux proti Nemecku s čiernymi páskami na rukávoch dresov, informovala tamojšia futbalová federácia.


Podľa niektorých správ sa k útoku prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS). Podľa iných americkí predstavitelia podozrievajú z útoku miestnu odnož teroristickej siete al-Káida.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies