FOTO Taliani identifikovali 35 žijúcich príbuzných Leonarda da Vinciho

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 18:40 • 2 min
FOTO Taliani identifikovali 35 žijúcich príbuzných Leonarda da Vinciho

RÍM - Talianski bádatelia uviedli, že s pomocou genealogických záznamov identifikovali 35 žijúcich ľudí, ktorí sú príbuznými Leonarda da Vinciho. Jedným z nich je renomovaný filmový režisér Franco Zeffirelli, informuje BBC.

slovakia

left justify in out

Renesančný maliar, sochár, architekt a vynálezca sa narodil v roku 1452 v toskánskom meste Vinci neďaleko Florencie. Nikdy nebol ženatý a nezanechal po sebe priamych potomkov, preto sa historici Alessandro Vezzosi a Agnese Sabatová pokúsili nájsť aspoň potomkov jeho súrodencov.

 

Telesné pozostatky da Vinciho sa v 16. storočí stratili, preto vedci nemohli pri vytváraní rodinného rodokmeňa, na ktorom pracovali od roku 1973, použiť analýzu DNA. Väčšina z identifikovaných príbuzných Leonarda da Vinci stále žije v Toskánsku. Denník La Stampa napísal, že jeho príbuzenský vzťah so Zeffirellim nie je prekvapením, keďže sa o ňom režisér sám zmienil v roku 2007, keď od talianskeho prezidenta preberal cenu Leonarda da Vinciho.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies