FOTO Takto vyzerá právo šária: Mladú ženu zbili palicou za to, že bola príliš blízko svojho priateľa

NETKY.SK • 18 Október 2016, 19:15 • 2 min
FOTO Takto vyzerá právo šária: Mladú ženu zbili palicou za to, že bola príliš blízko svojho priateľa

BANDA – V Ultra ortodoxnej indonézskej provincii Aceh potrestali mladú moslimku za to, že bola v tesnej blízkosti svojho priateľa, s ktorým ešte nie je zosobášená.

slovakia

left justify in out

Za tento „hriech“ si na verejnosti vytrpela 23 rán palicou. Zatiaľ čo kričala od bolesti, rozvášnený dav burácal a hanobil jej meno.

 

img

 

Okrem nej bolo týmto spôsobom potrestaných ďalších 13 osôb z rôznych dôvodov, pričom medzi odsúdenými mala byť aj tehotná žena. Každý dostal palicou po chrbte od 9 do 25 rán v závislosti od závažnosti ich trestného činu, ktorý nekorešponduje s islamským právom šária.

 

Fyzické tresty sa v islamských krajinách udeľujú pomerne často. Trestá sa napríklad akýkoľvek kontakt muža a ženy, ktorí nie sú v manželskom zväzku, pitie alkoholu či nevhodné obliekanie sa. O verejnom trestaní v provincii Aceh informovala tlačová agentúra Antara. Provincia Aceh má od roku 2001 zvláštny autonómny status a je jedinou provinciou v Indonézii, ktorá prijala islamské právo.

 

"Bitie palicou sa v meste Banda praktizuje často,“ povedal zástupca primátora Zainal Arifin a dodal: "To dokazuje, že vláda a ľudia z Bandy sa zaviazali k implementácii a presadzovaniu práva šaría."

 

Verejných trestov podľa denníka Guardian stále pribúda, pričom väčšinou obvinených sú ženy.

 

Za moslimov sa považuje vyše 90 percent Indonézanov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies