FOTO Takto vyzerá internet v Severnej Kórei: Má iba 28 stránok

NETKY.SK • 21 September 2016, 14:08 • 2 min
FOTO Takto vyzerá internet v Severnej Kórei: Má iba 28 stránok

PCHJONGJANG – Život v Severnej Kórei je odlišný od zvyšku sveta. Krajina, ktorej lídrom je Kim Čong-un má dokonca aj obmedzený prístup na internet a obyvatelia KĽDR môžu prehliadať len 28 webstránok.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že Severná Kórea sa snaží všetko utajiť, zopár šikovným IT-čkárom sa podarilo odhaliť, ako vyzerá v KĽDR internet. Severná Kórea totiž nechala otvorený server, ktorý obsahuje všetky DNS informácie. Ľudia pracujúci na projekte TL;DR všetko stiahli a zverejnili na internete. Zistili, že v Severnej Kórei je iba 28 webových stránok.

 

Väčšinu týchto webov už vláda vyradila z prevádzky. Avšak celý svet sa teraz môže pozrieť, ako vyzerá internet v KĽDR. Na severokórejskom webe si môžete nájsť recepty, správy o námorníctve, športe a dianí v krajine. Dokonca majú aj zoznamku s názvom Friend.com.

 

Sociálna sieť Friend

 

img

 

Filmový festival v KĽDR

 

img

 

Kórejská letecká spoločnosť

 

img

 

Ďalšie stránky nájdete v našej galérii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona