FOTO: Takto sa z behu stáva umenie

NETKY.SK • 31 Júl 2019, 10:05 • 2 min
FOTO: Takto sa z behu stáva umenie

Bežec zo San Francisca baví ľudí svojím originálnym nápadom. Takto spája pohyb s tvorivou činnosťou!

slovakia

left justify in out

Športujete? Ak medzi vaše obľúbené pohybové aktivity patrí práve beh, ktorý je v posledných rokoch čoraz populárnejší, zrejme ste sa už stretli s aplikáciami zaznamenávajúcimi vašu trasu, rýchlosť i spálené kalórie. Podobnú používal aj Američan Lenny Maughan, keď si zrazu uvedomil jej potenciál.

 

Lenny si totiž pri plánovaní svojich tréningov všimol, že spleť sanfranciských ulíc je taká hustá a členitá, až by mu umožňovala „kresliť“ vlastným pohybom rozmanité obrazce. A preto to zo žartu vyskúšal. Svoju trasu si naplánoval tak, aby mapa jeho behu vo výsledku tvorila konkrétny výjav.

 

To že je Lenny naozaj vytrvalec, dokazujú mnohé jeho „výtvory“. Len za posledný mesiac takto odbehol 172 kilometrov! Mapky svojho behu začal uverejňovať na sociálnej sieti a tie sa okamžite stali hitom. Veď komu by takýmto spôsobom napadlo „nakresliť“ portrét Fridy Kahlo?

 

My friend Lenny does some pretty incredible running art in SF. This is his latest piece, a 28.9 mile 3500 ft elevation change Frida Kahlo from r/sanfrancisco



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona