FOTO Takto sa čínske deti učia správnemu držaniu tela

NETKY.SK • 17 Október 2017, 19:19 • 2 min
FOTO Takto sa čínske deti učia správnemu držaniu tela

PEKING - Chrbtica je oporným jadrom pre celé telo. Čínski lekári ju dokonca nazývajú „jadro života“. Dôležitejšia ako jej liečba je prevencia a správne držanie tela.

slovakia

left justify in out

Ak sa niečo pokazí s chrbticou, utrpia tým všetky vnútorné orgány. Začína to už v detstve, keď sa telo vyvíja. Čím ďalej, tým viac deti sedia a pritom sa hrbia. Skolióza je jedna z najčastejších porúch držania tela, ktorú má aj na Slovensku diagnostikovanú väčšina školákov.

 

Za dlhodobým kašľom dieťaťa sa môže skrývať nesprávne držanie tela

 

Číňania už dávnejšie vymysleli, ako deti donútiť vystierať sa a chrániť tak svoje zdravie. Dranie si jazyka s nekonečným presviedčaním, aby sa dieťatko láskavo vystrelo, sa neosvedčilo. Preto na čínskych školách k laviciam nainštalovali „mantinely,“ ktoré deťom siahajú tesne po krk. Pevná prekážka im tak nedovolí hrbiť sa. Chrbátiky majú rovné a črtá sa pred nimi zdravá budúcnosť.

 

img

 

Deti na každej škole dokonca vykonávajú 15 minútové cvičenie a 2x denne sa 30 minút hrajú špeciálne hry.

 

Až 80% Aziatov údajne trpí krátkozrakosťou. Vďaka správnemu držaniu tela, by si mali udržiavať vo forme aj zrak. Ak sú oči príliš blízko textu, poškodzuje sa ich funkčnosť.

 

Čínska medicína je všeobecne známa a uznávaná vďaka skvelým účinkom. Oplatí sa dať na ich rady. Dôkazom je, že v Číne už nemajú takmer žiadne problémy s detskou skoliózou.

 

Pre zdravie chrbtice i celého organizmu je dôležitý aj spánok. Odporúčaný je skôr tvrdší matrac, na tom mäkkom s telo kriví, čo nie je dobré. Číňana okrem vankúšu pod hlavu používajú aj špeciálny vankúš pod krk práve kvôli bezpečnému fixovaniu chrbtice. 

 

img

Foto: takprosto.cc



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies