FOTO Tak dosť! Pohľad na túto smutnú fotografiu vás presvedčí o tom, že musíme začať konať!

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 11:00 • 2 min
FOTO Tak dosť! Pohľad na túto smutnú fotografiu vás presvedčí o tom, že musíme začať konať!

Znepokojujúce zábery z Dánska obleteli svet a upriamili pozornosť ľudí na jeden z najväčších globálnych problémov sveta.

slovakia

left justify in out

Odpad je momentálne jednou zo základných tém, ktorými sa zaoberajú mnohé organizácie. Svetová populácia neustále narastá a odpadu pribúda, pričom jeho likvidácia nie je vyriešená. Najväčším problémom sú práve plasty, s ktorými sa príroda nevie vysporiadať a nakoľko sa používajú skutočne masívne, postupne zamorujú oceány aj ostatné životné prostredie.

 

Momentálne verejnosťou otriasli fotografie z Dánska - krajiny, ktorá je veľmi vyspelá a otázku recyklácie a ochrany prírody berie naozaj vážne. O to viac sú znepokojujúce.

 

Zábery pochádzajú z centra Kodane, z kanála neďaleko mosta Dronning Louises Bro. Tu si starostlivá labuť postavila hniezdo, do ktorého nakládla vajíčka. Žiaľ, hniezdo je postavené z odpadkov, ktoré sa do rieky dostali.

 

Ochranári sú veľmi znepokojení. "Toto nie je prirodzený materiál. Stačí, aby mláďatá alebo matka niečo zožrali a zomrú. Tiež hrozí, že sa do odpadu zamotajú a zostanú v ňom uväznené," uviedla prezidentka dánskej spoločnosti pre ochranu prírody Maria Reumert Gjerdingová. Živočíchy, ktoré s odpadkami prichádzajú do kontaktu čoraz častejšie si ho totiž často mýlia s potravou a po jeho konzumácii zomierajú v strašných bolestiach.

 

Naozaj sa chceme na toto len tak pozerať? Začať by sme mali každý od seba.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies