FOTO Taiwan zasiahol druhý tajfún za dva dni

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 12:53 • 2 min
FOTO Taiwan zasiahol druhý tajfún za dva dni

TCHAJ-PEJ - Prívalové lejaky sprevádzajúce tajfún Haitang spôsobili dnes záplavy a výpadky prúdu v južnom Taiwane. Taiwan pritom už počas víkendu zasiahol tajfún Nesat.

slovakia

left justify in out

Do boja s nadmerným množstvom vody nasadila vláda v provinciách Pching-tung a Tchaj-nan vodné čerpadlá, uviedol úrad pre vodné zdroje.

 

V južnom Taiwane napršalo od nedele popoludnia rekordných 660 milimetrov zrážok. Bez elektrickej energie tam istý čas bolo spolu až 670.000 domácností. Dnes je stále bez dodávok elektriny okolo 12.500 objektov.

 

Taiwanský meteorologický úrad už síce stiahol výstrahu pred búrkou, v postihnutých oblastiach však bude silno pršať aj naďalej. Tajfún sa aktuálne presunul do juhovýchodnej časti Číny.

 

Úrad napriek tomu upozorňoval predovšetkým obyvateľstvo v horských oblastiach a varoval ich pred zosuvmi pôdy.

 

Uzatvorené ostávajú niektoré časti diaľnic. Nepremávajú ani železnice v horských tratiach.

 

Počas víkendu sa Taiwanom prehnal prvý tohtoročný tajfún Nesat, ktorý pri prechode cez tento ostrov spôsobil zranenia 131 osôb a záplavy v pobrežných mestách.

 

Taiwanský meteorologický úrad uviedol, že tajfún Nesat udrel na pevninu v sobotu večer miestneho času v oblasti na severovýchodnom pobreží, pričom rýchlosť vetra v nárazoch dosahovala 173 kilometrov za hodinu.

 

Podľa vyhlásení pohotovostných zložiek vzduchom lietali úlomky skla a silný vietor tiež prevracal mopedy či väčšie vozidlá. S výnimkou dvoch prípadov však zaznamenali len ľahké zranenia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies