FOTO Švajčiarsky čokoládový gigant vyrobil úplne nový druh tejto obľúbenej pochúťky

NETKY.SK • 7 September 2017, 11:07 • 2 min
FOTO Švajčiarsky čokoládový gigant vyrobil úplne nový druh tejto obľúbenej pochúťky

Najväčší výrobca čokolády na svete prišiel na trh s novým a veľmi netradičným druhom čokolády, ktorý sa vyrába zo špeciálnych kakaových bôbov.

slovakia

left justify in out

Svet pozná čokoládu už nejaký ten čas. Posledná veľká novinka sa v tomto odvetví objavila pred viac ako 80 rokmi, kedy sa na trhu prvýkrát objavila jej biela variácia. Hoci sa táto pochúťka teší veľkej obľube po celom svete, žiaden ďalší významný posun v pred nezaznamenala. Až doteraz.

 

Švajčiarsky gigant, spoločnosť Barry Callebaut, ktorá sa považuje za najvýznamnejšieho svetového výrobcu čokolády, urobila revolučný objav. Vynašli štvrtý druh čokolády, ktorý je úplne iný než tie, na ktoré sme zvyknutí. Má totiž ružovú farbu a neobvyklú chuť odlišujúcu sa od všetkých ostatných. Je ľahká, no intenzívna a je v nej cítiť bobuľové ovocie. Pri výrobe však žiadne použité nebolo.

 

Nový druh cukrovinky dostal názov rubínová čokoláda. Je to kvôli tomu, že sa vyrába z netypického druhu kakaových bôbov, ktoré sa nazývajú ruby. Tieto bôby sú netradičné nielen svojou červenou farbou, ale aj veľmi atypickou chuťou. Odborníci sa vyjadrili, že s ničím podobným sa zatiaľ nestretli. Nepodobá sa žiadnej z doposiaľ známych chutí čokolády a práve to považujú jej výrobcovia za najväčší tromf.

 

Firma sa domnieva, že rubínová čokoláda najviac osloví mladých ľudí, ktorí radi experimentujú a hľadajú nové alternatívy známych vecí. Odhaduje sa, že by vďaka svojej jedinečnosti mohla na trhu veľmi rýchlo preraziť. Či sa tak naozaj stane je zatiaľ otázne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona