FOTO Štyria mŕtvi a 17 zranených pri výbuchu v tureckej provincii Diyarbakir

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 07:39 • 2 min
FOTO Štyria mŕtvi a 17 zranených pri výbuchu v tureckej provincii Diyarbakir

ANKARA - Štyroch mŕtvych a 17 zranených si vyžiadal mohutný výbuch, ktorý otriasol vo štvrtok večer okresom Sarikamiš v provincii Diyarbakir ležiacej na juhovýchode Turecka.

slovakia

left justify in out

Ako uviedlo turecké ministerstvo vnútra, obeťami explózie pri mestečku Hani sú militanti zo Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorí pripravovali teroristický útok a zahynuli pri nakladaní výbušnín na ukradnutý kamión.

 

Zranenými sú civilisti, pričom stav dvoch z nich je kritický, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

 

Podľa televízie CNN Türk v dôsledku výbuchu vypadla v okrese Sarikamiš elektrina a domy v blízkosti miesta činu boli poškodené. Svedkovia tvrdili, že výbuch bolo počuť až v prevažne kurdskom meste Diyarbakir vzdialenom vyše desať kilometrov.

 

K incidentu došlo iba niekoľko hodín po tom, čo osem ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu diaľkovo odpálenej nálože umiestnenej v aute pri vchode do kasární v istanbulskej štvrti Sancaktepe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona