FOTO Streľba na floridskej škole má už 17 obetí: Útočil vylúčený študent

NETKY.SK • 15 Február 2018, 06:10 • 2 min
FOTO Streľba na floridskej škole má už 17 obetí: Útočil vylúčený študent

PARKLAND - Sedemnásť mŕtvych si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v stredu popoludní na strednej škole v meste Parkland na juhu amerického štátu Florida.

slovakia

left justify in out

V okolitých nemocniciach hospitalizovali v súvislosti so streľbou 14 osôb. Dvanásť obetí zahynulo priamo vo vnútri školskej budovy. Dve mŕtve telá sa našli pred školou a ďalšie na neďalekej ulici. Dve ďalšie osoby neskôr zomreli na následky zranení.

 

Do väzby bol vzatý bývalý študent uvedenej strednej školy, ktorý "spáchal tento strašný, vražedný, ohavný čin". Podľa šerifových slov bol páchateľom 19-ročný Nikolas (Nicolas/Nikolaus) Cruz, ktorý bol zo školy vylúčený pre bližšie nešpecifikovaný disciplinárny delikt. Vyzbrojený bol minimálne jednou poloautomatickou puškou AR-15 a viacerými zásobníkmi.

 

K streľbe došlo na strednej škole Marjory Stonemanovej Douglasovej. Študenti a zamestnanci školy v panike vybiehali z budovy, v ktorej zasahovali príslušníci špeciálnej jednotky.

 

Páchateľa podľa šerifa zadržali neďaleko školského areálu, pri zatýkaní nekládol odpor. Do Parklandu dorazili už aj vyšetrovatelia FBI.

 

V Bielom dome zrušili v spojitosti so streľbou každodenný tlačový brífing. Prezident Donald Trump sa okamžite telefonicky spojil s floridským guvernérom Rickom Scottom a ponúkol mu pomoc zo strany federálnych úradov. Prezident tiež na Twitteri vyjadril svoju sústrasť s obeťami.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies