FOTO Stratenú pandu červenú po úteku zo zoo našli, umiestnili ju do karantény

NETKY.SK • 23 November 2015, 11:41 • 2 min
FOTO Stratenú pandu červenú po úteku zo zoo našli, umiestnili ju do karantény

EUREKA - Pandu červenú, ktorá ušla pred tromi dňami zo zoo na severe Kalifornie, bezpečne lokalizovali a vrátili do zoologickej záhrady v meste Eureka, informovala dnes agentúra AP. Noviny Eureka Times Standard oznámili, že maličké zvieratko pomenované Masala našli v sobotu v noci živé a zdravé a je už nazad v Sequoia Park Zoo.

slovakia

left justify in out

Manažérka zoo Gretchen Zieglerová povedala, že jednoročnú pandu červenú zbadal nemenovaný občan pri prechádzke asi 800 metrov od vstupu do zoo. Zahnal ju na ovocný strom a tam strážil, kým nedorazili jej ošetrovatelia. Z trojmetrového stromu nalákali pandu dolu na jedlo a následne ju odchytili. V súčasnosti je v karanténe, kde podľa Zieglerovej normálne konzumuje stravu i vodu. Dnes malú pandu červenú skontrolujú veterinári a následne sa bude môcť vrátiť do svojho výbehu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies