FOTO Štefanec úspešne dorazil na bicykli do Bruselu

NETKY.SK • 4 August 2014, 09:44 • 2 min
FOTO Štefanec úspešne dorazil na bicykli do Bruselu

BRATISLAVA - Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec splnil svoj predvolebný sľub a ako prvý slovenský europoslanec prišiel do Európskeho parlamentu na bicykli. Svoju cyklotúru zo Slovenska cez Rakúsko, Nemecko, Holandsko a Belgicko začal v Bratislave pred budovou Národnej rady SR 25. júla a úspešne dokončil 2. augusta pred Európskym parlamentom v Bruseli. Trasu dlhú 1200 kilometrov tak prešiel za deväť dní.

slovakia

left justify in out

"Aj keď sa hovorí, že svet je najkrajší zo sedadla koňa, Európa je najkrajšia zo sedla bicykla," povedal Štefanec v cieli. Svoje poznatky z cesty chce realizovať aj vo svojej práci pri podpore malého podnikania a rozvoja cyklotrás na Slovensku. "Mám radosť, že do cieľa sme dorazili tri generácie Štefancovcov – aj spolu so strýkom Jurajom a synom Vladislavom. Chcem sa poďakovať všetkým priateľom a priaznivcom za podporu, ktorú som cítil počas celej cesty," dodal politik.

 

Štefanec na cestu vyrážal s cieľom priblížiť Brusel Slovensku a Slovensko Bruselu. To, že pôjde do Bruselu na bicykli, sľúbil Štefanec voličom ešte v predvolebnej kampani. "Chcem aj takto upozorniť bruselských kolegov na význam Slovenska v EÚ. Máme čo ponúknuť. Nielen našu vytrvalosť a odhodlanosť, ale aj našu schopnosť prinášať nové nápady a riešenia," povedal v čase odchodu do Bruselu novinárom pred budovou NR SR.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies