FOTO Starý autobus premenili na očarujúci domov: Teraz na ňom cestujú po Európe

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 12:49 • 2 min
FOTO Starý autobus premenili na očarujúci domov: Teraz na ňom cestujú po Európe

Párik si kúpil starý autobus a prerobil ho na luxusný karavan, ktorým teraz brázdia cesty Európy.

slovakia

left justify in out

Domy na kolesách sú pre mnohých cenovo nedostupnou záležitosťou. No predstava voľnosti, ktorú by nám takáto možnosť poskytla je veľmi lákavá. Podobne rozmýšľal aj Tom Grantham a jeho partner Kay Barnes. Rozhodli sa preto hľadať možnosti, ako by si napriek vysokej sume karavanu tento druh zážitkov dopriali. Kúpili si teda 25-ročný autobus za 1200 libier, ktorý si za ďalších 10-tisíc libier prerobili a získali tak útulný domov na cesty po svete.

 

V autobuse si dorobili tri manželské postele, kuchynku, sprchu, toaletu a dokonca aj kozub. Podľa ich slov je takýto druh prepravy ako stvorený na rodinné dovolenky. Sami sú rodičmi  troch malých detí a mať pohodlie domova všade na cestách je pre nich na nezaplatenie.

 

Takto precestovali už Veľkú Britániu, Francúzsko aj Belgicko. Vo Švajčiarsku sa im však stala nepríjemnosť. Na karavane sa im pokazil motor. „Polícia nám podľa tamojších zákonov zobrala pasy, aby sme nemohli odísť. Musel som volať priateľovi, aby nás prišiel odtiahnuť,“ spomína Tom.

 

Napriek tejto nie veľmi príjemnej skúsenosti si svoj domov na kolesách nevedia vynachváliť a plánujú podnikať ďalšie výlety.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies