FOTO Spokojnosť voličov s Merkelovou klesá: Autobus CDU bol možno terčom útoku

NETKY.SK • 5 August 2016, 13:03 • 2 min
FOTO Spokojnosť voličov s Merkelovou klesá: Autobus CDU bol možno terčom útoku

BERLÍN - Nemecká polícia prešetruje podozrenie, že autobus, ktorý bol používaný počas predvolebnej kampane vládnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU), sa v noci nadnes stal terčom podpaľačského útoku.

slovakia

left justify in out

Hlásenie o vozidle horiacom na jednom z parkovísk v Berlíne dostali hasiči v noci nadnes. Ohňom boli poškodené aj dve susedné autá. Autobus slúžil CDU počas kampane v Berlíne pred komunálnymi voľbami, ktoré sa budú konať 18. septembra.

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová (CDU) čelí veľkému tlaku verejnosti po tom, ako Nemecko za posledný mesiac zažilo štyri násilné útoky, z ktorých tri majú na svedomí žiadatelia o azyl. Tento fakt oživil v Nemecku diskusiu o správnosti rozhodnutia Merkelovej spred roka prijať v krajine státisíce migrantov.

 

Prieskumy verejnej mienky, ktoré sa uskutočnili po týchto útokoch, naznačujú pokles popularity Merkelovej u voličov, a to na druhú najnižšiu úroveň za tento rok.

 

V telefonickom prieskume, ktorý si objednala televízia ARD, sa 47 percent z 1003 respondentov tento týždeň vyjadrilo, že sú spokojní s Merkelovej prácou. Minulý mesiac ju však takto hodnotilo až 59 percent opýtaných.

 

Najmenej boli voliči s Merkelovou spokojní vo februárovom prieskume, keď jej výkon vo funkcii kladne hodnotilo 46 percent opýtaných.

 

S imigračnou politikou Merkelovej vlády vyjadrilo v prieskume spokojnosť 34 percent opýtaných, čo je od apríla pokles o osem bodov. Podpora jej konzervatívneho bloku zostáva na nezmenenej úrovni.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies