FOTO Splnomocnenec vlády pre rómske komunity Pollák rozdával kapustnicu

NETKY.SK • 23 December 2014, 18:38 • 2 min
FOTO Splnomocnenec vlády pre rómske komunity Pollák rozdával kapustnicu

ČERVENICA - Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Peter Pollák rozdával dnes v obci Červenica v okrese Prešov kapustnicu a čaj.

slovakia

left justify in out

Ako povedal pre TASR, ide o akciu, ktorá by sa mohla stať tradíciou. Do obcí, v ktorých žijú aj Rómovia, chce priniesť radosť a vianočnú atmosféru a zároveň sa s ľuďmi porozprávať o ich problémoch a pokúsiť sa nájsť na ne riešenie. 
     

Podľa Polláka mala podobná akcia, ktorá sa uskutočnila v pondelok (22.12.) v obci Nitra nad Ipľom, neďaleko Lučenca, veľmi príjemnú atmosféru. Ochutnať kapustnicu, ktorú navaril samotný starosta, prišlo asi 150 ľudí.
     

V prípade Červenice pochádzala kapustnica od Pollákových priateľov z Prešova a na stretnutí sa zúčastnili nielen miestni obyvatelia, ale aj starostovia z okolitých obcí, takže ako povedal splnomocnenec, nešlo len o vianočné debaty.
     

"Samozrejme, využívam takúto príležitosť aj na prácu, ktorej sa nevyhnem. Budem diskutovať nielen s obyčajnými ľuďmi, ale so všetkými," povedal Pollák. 
     

Ako pre TASR uviedol zástupca starostky z obce Červenica Martin Husár, v obci žije viac ako 900 obyvateľov, z ktorých je okolo 600 Rómov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies