FOTO Spevák David Koller ako kuriér skasíroval peniaze od šéfa parlamentu Pellegriniho

NETKY.SK • 16 Jún 2015, 19:15 • 2 min
FOTO Spevák David Koller ako kuriér skasíroval peniaze od šéfa parlamentu Pellegriniho

BRATISLAVA - Český spevák a hudobník David Koller vymenil na chvíľu mikrofón za bicykel, batoh a vysielačku. Stal sa totiž kuriérom, ktorý predáva ľuďom certifikáty a vyberá tak príspevky pre deti s hendikepom. Dnes skasíroval peniaze aj od predsedu parlamentu Petra Pellegriniho.

slovakia

left justify in out

"Je to projekt pomoci deťom," uviedol Koller. V Prahe zbieral peniaze pre deti s pohybovým hendikepom. Príspevky pomohli dať deťom počítače, ktoré dokážu ovládať a vďaka nim si môžu s kamarátmi písať na internete.
     

Ako kuriér funguje na objednávku, príde tam, kde ho zavolajú. "Sme ako profesionálni kuriéri, ktorí majú vysielačky, batoh. Normálne sa jazdí na bicykli. Ale tie vzdialenosti sú niekedy veľké, napríklad z Petržalky k Sencu a potom späť, že ak by mal človek jazdiť na bicykli, veľa by nevyzbieral. Tak som si dnes zobral auto, a nie motorku, ktorú mi zvyčajne požičiava Martin Valihora," opísal český spevák.
     

Dnes má vyzbieraných zopár stovák eur. Prispel mu aj Pellegrini. "Je to na deti, ktoré majú svoje problémy, či už pohybové, alebo majú iný hendikep. Veľmi si vážim, že také osobnosti, ako je aj pán Koller, sa dnes stali kuriérmi a brázdia Bratislavu a snažia sa vyzbierať peniažky na dobrú vec," povedal.
     

Prácu kuriéra v rámci projektu Misia si dnes vyskúšal okrem Kollera aj moderátor Sajfa či herečky Bibiana Ondrejková, Zuzana Tlučková, Danica Jurčová. Cieľom päťdesiatky osobností je získať od jednotlivcov či firiem 6000 eur na kúpu zdravotníckych pomôcok pre Moniku, Natálku, Andrejka a Emmku. 
     

Ambasádorom slovenskej Misie je režisér Nikita Slovák, ktorý sa osobne zúčastňuje projektu od jeho vzniku ako v Česku, tak aj na Slovensku. Prvý ročník sa na Slovensku uskutočnil v roku 2011 v Bratislave. Podarilo sa v ňom vyzbierať takmer 8000 eur. Finančná pomoc smerovala do bratislavského Domova sociálnych služieb na Sibírskej ulici, kde sú umiestnené deti, mladí ľudia trpiaci viacnásobným vážnym zdravotným postihnutím a ťažkým poškodením motoriky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona