FOTO Španielsky architekt premenil starú továreň na miesto snov za takmer 50 rokov

NETKY.SK • 28 Február 2017, 19:52 • 2 min
FOTO Španielsky architekt premenil starú továreň na miesto snov za takmer 50 rokov

BARCELONA – Španielsky architekt Ricardo Bofill (77) v súčasnosti žne obdiv celého sveta za svoje unikátne dielo, ktorému zasvätil väčšinu svojho života.

slovakia

left justify in out

Bofill sa pred desiatkami rokov „zamiloval“ do starej kamennej továrne na betón neďaleko Barcelony. Stavba bola stará a schátraná, no jej obrysy boli aj tak dostatočne impozantné na to, aby im tento muž vdýchol nový život.

 

img

 

Odhodlaný architekt strávil rekonštrukciou budovy neuveriteľných 45 rokov, počas ktorých mu pomáhali stavbári, elektrikári, inštalatéri či záhradkári.

 

Objekt by sa dal teraz obývať alebo využívať na luxusné večierky. Aké plány s ním má pán Bofill, zatiaľ nepoznáme. Možno sa tam ubytuje sám.

 

Objekt s oficiálnym názvom „La fabrica,“ (továreň) je exemplárnym príkladom európskej postmodernej architektúry s prvkami surrealizmu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona