FOTO Španielsko: Posledný tohtoročný beh s býkmi si vyžiadal šesť zranených

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 10:24 • 2 min
FOTO Španielsko: Posledný tohtoročný beh s býkmi si vyžiadal šesť zranených

PAMPLONA - Najmenej šesť osôb utrpelo zranenia pri dnešnom v poradí ôsmom a poslednom tohtoročnom behu s býkmi v španielskom meste Pamplona, kde sa konajú slávnosti sv. Fermína.

slovakia

left justify in out

Býky tentoraz na rohy nenabrali nikoho, informovala o tom agentúra AP. Lekár Jon Arizeta z Univerzitnej kliniky Navarra, kam zranených previezli, uviedol, že jedna osoba utrpela vážne zranenia hlavy a chrbta. Ostatných päť ľudí má takisto poranenú hlavu a tvár. Najmenej jeden z nich utrpel aj zlomeninu hornej končatiny. Počas tohtoročnej deväť dní trvajúcej fiesty nabrali býky na rohy celkovo sedem osôb.

 

Býky dnes prekonali 850-metrovú vymedzenú trasu vedúcu kľukatými uličkami Pamplony za dve minúty a desať sekúnd, čo je tohtoročný rekord. Fiesta v Pamplone sa stala celosvetovo známou vďaka románu Ernesta Hemingwaya z roku 1926 Slnko aj vychádza. Aj vďaka nemu do Pamplony na sviatok sv. Fermína každoročne zavítajú tisíce zahraničných turistov.

 

Na samotných behoch s dovedna šiestimi vypustenými býkmi sa tradične zúčastňujú stovky odvážlivcov. Za väčšinu zranení tradične môžu pády pri behu prípadne pošliapanie býkmi.

Každý rok sa počas behu s býkmi uličkami Pamplony zraní 50-100 ľudí. Od roku 1911 si beh s viac ako pol tony vážiacimi zvieratami vyžiadal aj 15 obetí na životoch. Zatiaľ posledný smrteľný prípad zaznamenali v roku 2009, keď zomrel 27-ročný Španiel.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona