FOTO Snívate o vlastnom ostrove? Tento by ste si mohli dovoliť

NETKY.SK • 31 Január 2018, 14:28 • 2 min
FOTO Snívate o vlastnom ostrove? Tento by ste si mohli dovoliť

SHETLAND WALLS – Kto by nechcel vlastný ostrov, kde by mal pokoj od celého sveta? Takýto špás ale väčšinou nie je lacnou záležitosťou a ostrovy si môžu dovoliť len majetné celebrity či politici. Nuž, tento jeden by si snáď mohol dovoliť aj obyčajný človek.

slovakia

left justify in out

Ostrov Linga  leží v zálive dediny Shetland Walls. Je vhodný pre tých, ktorí naozaj neznášajú spoločnosť a otravných ľudí, pretože od najbližších susedov ho oddeľuje kus mora.

 

img

Foto: Google maps

 

Má 63,75 akrov pôdy a celoročný prístup. Nikto tu nebýval od roku 1934, takže nový obyvateľ si bude musieť svoje hniezdočko sám vybudovať.  Sú tu však dve skromné chatky, ktoré majú povolenie na rekonštrukciu a tiež tu platí povolenie na výstavbu jednej novej obytnej budovy a budovy  na poľnohospodárske využitie. Úrady odobria aj mólo.

 

Podľa súčasných plánov by sa na ostrove malo vybudovať aj zariadenie na odchytávanie dažďovej vody, solárne panely a iné ekologické vychytávky.

 

img

Foto: Vladi Private Island

 

Pri pojme súkromný ostrov, mnohí isto prevrátia oči a predstavia si pre „smrteľníka“ nezaplatiteľnú sumu. Súčasný majiteľ ostrova Linga by sa uspokojil so sumou okolo 284 000 eur. Ako píše The Ladbible, za jednu nehnuteľnosť v Londýne by ste zaplatili 2-krát viac, okolo 564 000 eur. No, nekúp to.  Keď to prepočítame na slovenské pomery, ostrov by ste si mohli dovoliť za sumu dvoch 3-izbových bytov. Linga je v ponuke ostrovov, ktoré na svojej stránke ponúka spoločnosť Vladi Private Island.

 

Takže ak si radi uprostred noci vypeckujete muziku alebo chcete chodiť celý deň holý a žiť nespútaným životom, je to ponuka práve pre vás. 

 

img

 

img

Foto: Vladi Private Island



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies