FOTO Smutný príbeh slovenského chlapčeka, ktorý sa narodil v Anglicku: Matka ho odmietla, poslali ho na Slovensko

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 13:18 • 2 min
FOTO Smutný príbeh slovenského chlapčeka, ktorý sa narodil v Anglicku: Matka ho odmietla, poslali ho na Slovensko

BRATISLAVA – Zahraničné média krútia hlavami nad prípadom Slovenky, ktorá odovzdala svoje šesťmesačné dieťa do rúk sociálnych pracovníčok, pretože ho nechce vychovávať.

slovakia

left justify in out

Malý Benjamin sa narodil vo Veľkej Británii, ale keďže je slovenským občanom, sociálne pracovníčky v Liverpoole ho zobrali do lietadla a odleteli s ním do Bratislavy, kde ho predali slovenským sociálnym pracovníčkam.

 

img

 

Otec malého Benjamina je neznámy, ale podľa britského Daily Mailu ide je pravdepodobne Slovák. Matka ako dôvod uviedla, že sa o malé dieťa nechce starať. Slovenské sociálne pracovníčky ho umiestnili do detského domova.

 

img

 

Benjamin aj napriek tomu, že sa narodil v Liverpoole, nie je britským občanom. Podľa zákona z roku 2006, deti z EÚ dostanú britské občianstvo iba vtedy, ak jeden z rodičov žil na území Veľkej Británie nepretržite 5 rokov. Keďže jeho matka prišla na Britské ostrovy len nedávno, Benjamin musel byť prevezený na Slovensko. „Dúfam, že bude mať v jeho rodnej krajine šťastný život,“ povedala pre Daily Mail jedna zo sociálnych pracovníčok, ktorá ho do Bratislavy z Liverpoolu priniesla.

 

img

 

Na letisku ho britské sociálne pracovníčky predali do rúk slovenských kolegýň. „Rastú mu zúbky, takže v lietadla plakal, ale je v poriadku,“ opísala Benjaminovu cestu britská pracovníčka.

 

img

 

„Z Británie sa nám ozvali, že dieťa je z legálneho hľadiska naša starosť. Dieťa je malé, ale rozhodli saho poslať naspäť do jeho rodnej zeme,“ povedala Andrea Cisárová šéfka odboru na ochranu detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies