FOTO Smutný príbeh, ktorý koluje po Facebooku: Manželia prišli o všetko, môžete im pomôcť

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 14:45 • 2 min
FOTO Smutný príbeh, ktorý koluje po Facebooku: Manželia prišli o všetko, môžete im pomôcť

BRATISLAVA – Osud sa s nimi nemazná! Manželia Imrich (59) a Margita (68) Danišovci prišli o strechu nad hlavou a žijú v aute v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. Manželia prišli o svoje deti Maroška (9) a Ľuboška (8), ktoré môžu iba raz týždenne navštíviť.

slovakia

left justify in out

Smutný príbeh rodiny Danišovcov sa šíri po sociálnych sieťach a existujú aj ľudia, ktorí sú ochotní im pomôcť. Dávajú im jedlo, pitie a dokonca im dovolia sa u nich doma aj osprchovať.

 

 

 

 

 

„PROSÍM vás všetkých o zdieľanie a o pomoc pre týchto ľudí ktorí žijú v nepojazdnom aute už 2 roky v Bratislave vo Vrakuni na parkovisku pred futbalovým ihriskom. Vyhodili ich z bytu potom čo pracoval celý život v jednej firme, ktorá zrazu skončila... Vzali im deti ktoré pravidelne navštevujú. Varia si v aute. Mestskí policajti im nadávajú do ... a starosta ich odmietol priať. Na Silvestra im vykradli auto a veci porozhadzovali po parkovisku. Tak sme ich včera vzali k nám do bytu nech sa najedia, osprchujú a oprali sme im nejaké veci. Plakal som nad tým ako v tomto štáte dopadli. Pani plakala celý čas ako nám rozprávala ako dopadli a ako im deti chýbajú. Od nás to bolo to najmenej čo sme mohli spraviť. Preto prosím naozaj všetkých čo ste sa oblievali pred nedávnom ľadovou a máte rodinu, prácu, strechu nad hlavou, a trošku pochopenia, aby ste im teraz aj naozaj pomohli a poslali im aspoň niečo na účet ktorý bude dole zverejnený. Každý týždeň tu bude výpis z neho. Alebo im pomôžte osobne tí ktorí môžete. Prosím. Im to euro naozaj pomôže. Všetkým ďakujem,“ napísal na facebook  Peter Szoke a pripojil aj fotografie Danišovcov u nich doma.

 

 

 

 

 

Peter zverejnil aj číslo účtu, ktoré im založil a kde zbiera peniaze pre Danišovcov - 2400781677/8330. Z vyzbieraných peňazí by sa Danišovcom kúpila nejaká malá záhradná chatka.

 

Fotografie, ktoré  Peter Szoke zverejnil spolu so svojím príbehom na internete zdieľajú desiatky ľudí na sociálnych sieťach a pomoc už prisľúbil aj starosta mestskej časti Vrakuňa Martin Kuruc, ktorý im dá príležitosť zarobiť si nejaké peniaze.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies