FOTO Slovenskí hokejisti nabrali kurz Soči, radi by nadviazali na Vancouver 2010

NETKY.SK • 5 Február 2014, 15:54 • 2 min
FOTO Slovenskí hokejisti nabrali kurz Soči, radi by nadviazali na Vancouver 2010

BRATISLAVA - V dobrej nálade a správne namotivovaní odcestovali v stredu popoludní do dejiska ZOH v Soči slovenskí hokejisti.

slovakia

left justify in out

Európska časť hokejovej výpravy tvorená 11 reprezentantmi a sedmičkou náhradníkov nasadla o 14.30 v Bratislave do autobusu, ktorý sa vydal smerom viedenské letisko Schwechat, odkiaľ sa o 17.50 linkou cez Kyjev letecky prepravila do čiernomorského letoviska.

Hráči v uplynulých dňoch s napätím sledovali správy o Soči, o bezpečnostných opatreniach, skromnejšom ubytovaní i rôznych miestnych špecifikách. O pár hodín si ich vyskúšajú na vlastnej koži. "Dopočuli sme sa pár zlých informácií, napríklad o záchodoch, tak sme zvedaví ako to v Soči vyzerá," usmieval sa pred odchodom útočník bratislavského Slovana Peter Ölvecký. "Dobre sa na tom bavíme, určite to treba brať s úsmevom. Ideme tam však kvôli hokeju," zdôraznil Marcel Hossa, ktorého stav sa po zranení kolena postupne zlepšuje a mal by byť pripravený na prvý zápas na turnaji.

Hráči i tréneri nechceli hovoriť o konkrétnych cieľoch, základnou métou bude štvrťfinále, ďalej už budú rozhodovať maličkosti. "Vo vyraďovacej fáze už budú rozhodovať detaily, tam to bude o jednom góle. Turnajový systém je nevyspytateľný, môže prísť k prekvapeniam," myslí si Tomáš Záborský, krídelník Salavatu Julajev Ufa. "Určite sa budeme snažiť nadviazať na výkony Slovenska z poslednej olympiády. Vtedy to však bol tím s viacerými hviezdami a hráčmi svetovej úrovne. Samozrejme, zopár z nich máme aj my teraz, ale predovšetkým sa budeme spoliehať na vyrovnaný výkon celého mužstva," povedal pred odletom hlavný tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek. "Dúfam, že od prvého zápasu budeme podávať kvalitné a zodpovedné výkony, že budeme konkurencieschopnými ostatným mužstvám. Určite máme na to, aby sme vzdorovali aj tým najsilnejším súperom."

Prílet hokejistov je naplánovaný na štvrtok v noci o 3.10 miestneho času. V deň slávnostného otvorenia XXII. zimných olympijských hier sa k reprezentácii pridá vlajkonosič slovenskej výpravy a kapitán hokejového tímu Zdeno Chára, ktorý ako jediný hráč NHL dostal od klubu povolenie zúčastniť sa na otváracom ceremoniáli. Po posledných zápasoch v NHL v noci na nedeľu sa pripoja k národnému tímu v Soči aj slovenskí hráči zo zámorskej profiligy. Prvý zápas na olympijskom turnaji odohrajú zverenci trénera Vladimíra Vůjteka vo štvrtok 13. februára proti USA.
      
Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na ZOH v Soči:
Európska časť výpravy:
brankári - Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr./KHL), obrancovia - Ivan Baranka (Avangard Omsk, Rus./KHL), Milan Jurčina (TPS Turku, Fín.), René Vydarený (Mountfield Hradec Králové, ČR), útočníci - Milan Bartovič (Slovan Bratislava, KHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lot./KHL), Tomáš Marcinko (HC Košice/extraliga), Michel Miklík (Slovan Bratislava, KHL), Peter Ölvecký (Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Surový (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Tomáš Záborský (Avangard Omsk, Rus./KHL, Salavat Julajev Ufa, Rus./KHL)
hráči z NHL: brankári - Peter Budaj (Montreal Canadiens, Kan./NHL), Jaroslav Halák (St. Louis Blues, USA/NHL), obrancovia - Zdeno Chára (Boston Bruins, USA/NHL), Martin Marinčin (Edmonton Oilers, Kan./NHL, Oklahoma City Barons, USA/AHL), Andrej Meszároš (Philadelphia Flyers, USA/NHL), Andrej Sekera (Carolina Hurricanes, USA/NHL), Ľubomír Višňovský (New York Islanders, USA/NHL), útočníci - Marián Gáborík (Columbus Blue Jackets, USA/NHL), Michal Handzuš (Chicago Blackhawks, USA/NHL), Marián Hossa (Chicago Blackhawks, USA/NHL), Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings, USA/NHL, Grand Rapids Griffins, USA/AHL), Tomáš Kopecký (Florida Panthers, USA/NHL), Richard Pánik (Tampa Bay Lightning, USA/NHL, Syracuse Crunch, USA/AHL), Tomáš Tatar (Detrot Red Wings, USA/NHL)

náhradníci: Jaroslav Janus, Tomáš Starosta, Ivan Švarný, Marek Ďaloga, Branko Radivojevič, Juraj Mikúš, Mário Bližňák




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona