FOTO Slovenské policajné zložky opustil štvornohý hrdina

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 13:40 • 2 min
FOTO Slovenské policajné zložky opustil štvornohý hrdina

BRATISLAVA - Policajný zbor opustil malý štvornohý hrdina, bradáč Ali († 14), ktorý sa pravidelne zúčastňoval na rôznych významných podujatiach pri ktorých pomáhal a ochraňoval ľudí.

slovakia

left justify in out

Bradáč Ali, opustil svojich kolegov len deň pred svojimi 15. narodeninami. Svojím vzorným správaním a vynikajúcim výcvikom sa tento chlpáč zaradil medzi absolútnu jednotku a legendu služobných psov na Slovensku.

 

Ali sa narodil v roku 2002. Jeho psovod Marián ho dostal ako dvojmesačného. V januári 2003 išli na výcvikový kurz. Po úspešnom absolvovaní výcviku sa zaradil do kategórie výbušninár a pracoval na Útvare na ochranu ústavných činiteľov až do svojej smrti.

 

Svojou veľavýznamnou troškou prispel k zabezpečovaniu bezpečnosti na dôležitých stretnutiach či rokovaniach najvyšších predstaviteľov štátov. Zúčastnil sa napríklad na summite v Bratislave, kde sa stretli vtedajší najsilnejší muži sveta, americký prezident George W. s prezidenta Ruska Vladimirom Putinom.

 

O rok neskôr sa podieľal na zaisťovaní bezpečnosti pápeža Jána Pavla II. počas jeho návštevy Slovenska v roku 2005. Ďalej asistoval na zasadnutí NATO v slovenskom hlavnom meste, summite prezidentov v Piešťanoch, MS v hokeji v Košiciach, predsedníctve SR v Rade Európy a mnohých iných. Jeho poslednou akciou bolo zabezpečovanie bezpečnosti v hoteli Crowne Plaza 16. februára 2017, kedy v službách úradu pôsobila aj jeho mama Bora.

 

ČESŤ JEHO PAMIATKE A VĎAKA ZA JEHO SLUŽBU!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona