FOTO Slovenská pošta vydáva novú známku k Radvanskému jarmoku

NETKY.SK • 8 September 2017, 15:08 • 2 min
FOTO Slovenská pošta vydáva novú známku k Radvanskému jarmoku

BRATISLAVA - Slovenská pošta pri príležitosti 360. výročia Radvanského jarmoku vydáva novú poštovú známku. Známka v nominálnej hodnote 1,65 eura je unikátna predovšetkým vďaka svojmu tvaru medovníkového srdca.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Martina Macková, autorom výtvarného návrhu známky je výtvarník Peter Uchnár.

Poštová známka má rozmer 29 x 29 mm v trojuholníkovom výseku a vychádza vo forme tlačového listu s 30 kusmi na samolepiacom papieri. Súčasne so známkou pošta vydáva obálku prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 8. septembra 2017 a domicilom mesta Banská Bystrica. Motívom prítlače FDC obálky je jarmočný stánok a motívom FDC pečiatky je erb rodu Radvanských, ktorý sa podstatnou mierou zaslúžil o vznik jarmoku. Známku aj FDC vytlačila technikou ofsetu tlačiareň Kasico.

Inaugurácia poštovej známky sa uskutoční dnes o 15:00 počas slávnostného zhromaždenia v Cikkerovej sieni Radnice v Banskej Bystrici. Poštová priehradka aj s príležitostnou poštovou pečiatkou bude pre záujemcov k dispozícii v samostatnom stánku na Námestí SNP v Banskej Bystrici počas otvorenia Radvanského jarmoku od 14:00 do 19:00.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona