FOTO Slováci kradli vo Viedni motocykle

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 14:32 • 2 min
FOTO Slováci kradli vo Viedni motocykle

HRIŇOVÁ - Kradnúť motocykle vo Viedni sa podujala trojica mladých Slovákov. Vyšetrovateľ vo Zvolene už obvinil z prečinu krádeže 22-ročného Martina z Kriváňa, 31-ročného Ladislava z Lučenca a 29-ročnú Denisu z okresu Rimavská Sobota.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, obvinení po tom, ako prišli vo štvrtok 28. apríla do Viedne na požičanom nákladnom motorovom vozidle, ukradli z parkoviska motocykel značky Skyteam 7. "Muži motocykel naložili do vozidla, pričom obvinená Denisa sedela v aute. Motocykel následne odviezli do Bratislavy, kde ho zložili a uschovali na doposiaľ presne nezistenom mieste," uviedla hovorkyňa.

 

Následne sa všetci traja vrátili do Viedne, kde v sobotu 30. apríla v skorých ranných hodinách ukradli ďalší motocykel značky Ducati. Muži opäť naložili motocykel do auta, kde ich čakala Denisa a všetci traja odišli späť do Bratislavy.

 

Do vozidla následne naložili predtým ukradnutý motocykel Skyteam 7 a odišli do Lučenca, kde mali v úmysle ukradnuté motocykle odpredať. "Počas cesty Denisa spolu s Martinom vyhotovili fiktívne kúpne zmluvy, preukazujúce nadobudnutie oboch odcudzených motocyklov," uviedla Faltániová ďalej k prípadu. Dodávku s motocyklami zastavili 30. apríla popoludní policajti z Hriňovej pre bežnú kontrolu. Počas nej zistili, že prevážala kradnuté stroje. Majiteľom motocyklov spôsobili krádežou škodu odhadnutú na 5960 eur.

 

Obvinený Martin sa konania dopustil aj napriek tomu, že v novembri 2014 bol odsúdený pre prečin krádeže vlámaním. Prípad je v štádiu vyšetrovania, za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies