FOTO Slávneho duchovného vodcu uznali vinným zo znásilnenia, masa rozzúrených Indov devastuje mesto

NETKY.SK • 25 August 2017, 15:20 • 2 min
FOTO Slávneho duchovného vodcu uznali vinným zo znásilnenia, masa rozzúrených Indov devastuje mesto

PANCHKULA - Najmenej 30 ľudí dnes zahynulo a desiatky ďalších utrpeli zranenia v indickom meste Pančkula po násilných stretoch medzi bezpečnostnými silami a priaznivcami populárneho duchovného vodcu Gurmíta Ráma Rahíma usvedčeného zo znásilnenia. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa zdroje z miestnej nemocnice a polície.

slovakia

left justify in out

Ráma Rahíma uznali dnes za vinného zo znásilnenia jeho dvoch stúpenkýň - prípad je ešte z roku 2002. Zo súdu ho odviezol vrtuľník a v pondelok si vypočuje trest.

 

Po verdikte vypukli v meste masové násilnosti. V okolí súdu protestuje proti rozhodnutiu približne 200-tisíc rozzúrených prívržencov učenia obvineného.

 

Dav ľudí podpálil najmenej dve železničné stanice, ničí autá a útočí na dodávky mediálnych spoločností, ktoré situáciu dokumentujú. Poriadok v meste sa pokúša udržať viac ako 15-tisíc ťažkoodencov, policajtov a členov polovojenských jednotiek, do akcie zapojili aj helikoptéry a policajné jednotky na koňoch. Proti demonštrantom zasahujú s použitím slzotvorného plynu a vodných diel. Nepokoje si vyžiadali už 12 mŕtvych a ďalších 100 zranených.

 

img

Gurmeet Ram Rahim Singh

Foto: SITA


Duchovný vodca Singh má v Indii podľa vlastných slov viac ako 50 miliónov nasledovníkov. Na súd pricestoval z ašramu v štáte Harijána v sprievode 100 vozidiel. V oblasti zatvorili školy a úrady, prerušili železničnú dopravu, uzavreli cesty a pre prípadné problémy a potrebu provizórneho väzenia zabezpečili tri štadióny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona