FOTO Skupina umelcov vytvorila nevšedné podniky: Zákazníkmi sú tu myši!

NETKY.SK • 27 December 2017, 12:28 • 2 min
FOTO Skupina umelcov vytvorila nevšedné podniky: Zákazníkmi sú tu myši!

Vo švédskom meste Malmö sa o malých hlodavcov starajú naozaj príkladne.

slovakia

left justify in out

Pred viac ako rokom, v predvianočnom období, sa na ulici v meste Malmö objavilo niečo netradičné. Skupina streetartových umelcov, ktorá si hovorí AnonyMouse tu vytvorila reštauráciu a obchodík pre myši. Tento ich projekt si získal veľkú pozornosť ľudí, preto sa po roku rozhodli pokračovať. V priebehu decembra „postavili“ v uliciach toho istého mesta dva nové myšie podniky. Ide konkrétne o divadlo a kníhkupectvo.

 

Reštaurácia pre myši nesie názov Il Topolino a sústreďuje sa na talianske, francúzske a švajčiarske syry. Okrem nich si tu však hlodavce môžu dopriať aj sušienky na sladko, či na slano. Hneď vedľa, v obchode Noix de Vie, nájdeme širokú ponuku orechov, ktoré „zákazníkov“ lákajú už atraktívnym výkladom. Obe prevádzky sú dokonalými zmenšeninami skutočných obchodov určených pre ľudí.

 

Na ďalšej adrese od decembra tohto roka nájdeme divadlo a kníhkupectvo, rovnako určené pre myši. Tie dostali navyše aj vianočnú výzdobu, o ktorú sa postarali nadšenci z radov obyvateľov mesta. Skupina AnonyMouse ich totiž vyzvala k tomu, aby drobné umelecké dielka sviatočne vyzdobili.

 

Tento neobvyklý kreatívny počin sa na verejnosti stretol prevažne s pozitívnymi reakciami. Ľuďom sa originálny nápad javil ako milý a vtipný. Samotní umelci sa vyjadrili, že ich inšpirovali rozprávky od Walta Disneyho a Astrid Lindgrenovej. Vychádzali z myšlienkových pochodov malých detí. Tie si často predstavujú, že popri ľudskom svete existujú aj paralelné svety zvierat, ktoré sa tomu nášmu podobajú.

 

 

#anonymouse #anonymouse_mmx #möllan #Malmö

Príspevok, ktorý zdieľa AnonyMouse (@anonymouse_mmx),

 

#anonymouse #anonymouse_mmx #Malmö

Príspevok, ktorý zdieľa AnonyMouse (@anonymouse_mmx),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies