FOTO Škola pre profesionálnych kriminálnikov: Drogový gang odvádza deti z rodín a vychováva z nich zločincov

NETKY.SK • 18 Október 2016, 19:05 • 2 min
FOTO Škola pre profesionálnych kriminálnikov: Drogový gang odvádza deti z rodín a vychováva z nich zločincov

BOGOTÁ - Gang obchodníkov s drogami, ktorý má spoločnú minulosť s Pablom Escobarom, založil akadémiu, kde malé deti učí, ako sa stať profesionálnymi zločincami.

slovakia

left justify in out

Členovia gangu navštevujú chudobné rodiny s veľkým počtom detí. Berú chlapcov aj dievčatá a následne ich odvážajú do „školy,“ ktorá je ukrytá v horách v severnej oblasti Uribe. Chlapcov učia ako sa biť a narábať so zbraňami, dievčatá sú nútené k prostitúcii.

 

Gulf Clan, ktorý založil polovojenskú akadémiu obchodu s drogami, bol v polovici 90. rokoch členom neslávne známeho Medelínskeho kartelu na čele s Pablom Escobarom. Ten je považovaný sa najbrutálnejšieho bossa drogového sveta a bol zastrelený v decembri 1993.

 

Policajti boli po objavení školy šokovaní, našli sa totiž aj fotografie, ktoré zachytávajú deti počas výcviku. Jedna séria fotografií zachytáva chlapca s napodobeninou zbrane, ktorú sa učí správne držať.

 

img

 

 

"Snažia sa postaviť deti do situácií, ktorým budú neskôr čeliť, aby poznali svoje role,“ povedal policajný zástupca miestnym médiám.

 

img

 

Škandál sa prevalil po nedávnom neúspešnom pokuse vládnych síl zatknúť Usugea Davida, počas ktorého jeho šéf Jairo Gil utrpel zranenie oka. Zranenie bolo vážne a tak vyšiel z úkrytu a navštívil nemocnicu pod falošným menom. Polícia jeho plán ale prekukla a následne zadržala.

 

Usuge Dávid sa stále skrýva v horách severnej Kolumbie.

 

img

Jairo Gil 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona