FOTO Silný výbuch otriasol jednou z hlavných bánk v Bejrúte

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 07:19 • 2 min
FOTO Silný výbuch otriasol jednou z hlavných bánk v Bejrúte

BEJRÚT - Mohutná explózia otriasla dnes centrálou jednej z hlavných libanonských bánk v metropole Bejrút. Vzhľadom na večernú hodinu a prebiehajúce oslavy ramadánu sa však výbuch zaobišiel bez obetí na životoch. Podľa rôznych informácií utrpeli menšie zranenia jeden až dvaja ľudia.

slovakia

left justify in out

Terčom útoku sa stalo sídlo banky BLOM v blízkosti luxusnej nákupnej štvrte Verdun. Podľa prvých zistení tam zrejme vybuchla 15-kilogramová nálož ukrytá v kvetinovom záhone. Poškodená bola sklenená fasáda budovy a niekoľko áut v okolí, uviedla agentúra DPA.

 

K explózii došlo len niekoľko minút po tom, ako moslimovia v Bejrúte zasadli k večeri prerušujúcej každodenný pôst, ktorý je súčasťou posvätného islamského mesiaca ramadán. Ulice v okolí banky boli preto takmer prázdne. V budove sa taktiež nenachádzali zamestnanci, keďže nedeľa je v Libanone voľným dňom.

 

Bombové útoky v Bejrúte z posledných rokov majú na svedomí sunnitské extrémistické skupiny, napríklad Islamský štát (IS).

 

Banka BLOM v poslednom čase v súlade so želaním USA zrušila viacero účtov, ktoré patrili osobám podozrivým z kontaktov s libanonským militantným hnutím Hizballáh.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies