FOTO Silné dažde na východe Číny spôsobili zosuvy pôdy, bahno a skaly pochovali desiatky ľudí

NETKY.SK • 19 November 2015, 09:39 • 2 min
FOTO Silné dažde na východe Číny spôsobili zosuvy pôdy, bahno a skaly pochovali desiatky ľudí

PEKING - Na 36 sa zvýšil počet obetí zosuvov pôdy vo východočínskej provincii Če-ťiang. Jedna osoba je stále nezvestná, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá. Od piatka, keď bahno a skaly v obci Li-tung po dvoch dňoch zrážok pochovali 27 domov, záchranári zo sutín vyslobodili iba jedného preživšieho.

slovakia

left justify in out

Na mieste zasahuje vyše 2300 záchranárov a tím špeciálne cvičených psov. Ich úsilie však hatí daždivé počasie a masy blata. Pozostalým obetí pomáha vyslaný 50-členný tím psychológov. Väčšinu obetí tvoria deti a staršie osoby, uviedla agentúra Sinchua. Úrady premiestnili vyše 300 obyvateľov. Rozhodli tiež o lokalizácii nových budov; plán na odškodnenie postihnutých roľníkov bude hotový v priebehu týždňa. Záplavy v Číne tento rok zasiahli vyše 87.000 osôb, spôsobili výpadky energie a zničenie úrody.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies