FOTO Sexuálne otrokyne v Iraku sformovali armádu, aby sa pomstili násilníkom z Islamského štátu

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 19:00 • 2 min
FOTO Sexuálne otrokyne v Iraku sformovali armádu, aby sa pomstili násilníkom z Islamského štátu

MOSÚL - V Iraku vznikla organizácia prezývaná ako Force of the Sun Ladies, v preklade „Sila Slnečných dám“, ktoré sú vysoko kvalifikované a statočné vojačky.

slovakia

left justify in out

Tieto ženy si v rukách militantov z Islamského štátu vytrpeli to najhoršie peklo, a teraz sú pripravené sa pomstiť. Tak, ako chcú zničiť všetkých násilníkov a vrahov, zároveň dúfajú, že sa im podarí zachrániť aktuálne sexuálne otrokyne.

 

Slnečné dámy pochádzajú z jednej z najstarších irackých menšín, jezidov. Skupinu tvoria ženy a dievčatá, ktoré džihádisti uniesli do otroctva, zatiaľ čo ich rodiny a komunity chladnokrvne zmasakrovali.

 

Väčšina žien z tejto skupiny má hrozné spomienky a skúsenosti. Potom, ako unikli z pekla sú teraz pripravené pomstiť sa svojim väzniteľom. Jednej z nich sa v rukojemníckom tábore po znásilnení narodil syn, nedovolili jej však ani kŕmiť, a keď začal plakať, jednoducho ho sťali, píšu noviny New Day.

 

Kapitánka Slnečných dám Khatoon Khider povedala: "Nezáleží na výške mzdy, naše ženy už nikdy nebudú obeťami. Voči zlu sa musíme ubrániť samé. Naša elitná jednotka je modelom pre ostatné ženy v tomto regióne.“

 

"Chceme, aby si každá žena zobrala zbraň a vedela, ako sa ochrániť. Veľa z našich žien v Mosule sú držané ako otrokyne, ich rodiny veria, že sa vrátia, my veríme, že sa vrátia," dodala.

 

Dievčatá už vo veku ôsmich rokov sú unášané a potom predávané ako sexuálne otrokyne za pár korún. Ich príbuzní žijú v agónii, pretože sa nedokážu vyrovnať s ich desivým osudom.

 

Daily Star minulý týždeň informoval o detskej sexuálnej otrokyni, ktorá si spálila vlastnú tvár, pretože dúfala, že tak bude odpudivá pre ďalších násilníkov. Džihádisti sú totiž za úspechy často odmeňovaní sexuálnymi otrokyňami.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona