FOTO Severná Kórea po 30 rokoch výstavby otvorila kolosálny hotel v tvare pyramídy

NETKY.SK • 3 August 2017, 11:52 • 2 min
FOTO Severná Kórea po 30 rokoch výstavby  otvorila kolosálny hotel v tvare pyramídy

PCHONJANG - Severokórejský hotel "Doom" je konečne pripravený otvoriť svoje brány po viac ako 30-ročnej výstavbe a privítať prvých hostí.

slovakia

left justify in out

Obrovský 105-podlažný hotel sa staval od roku 1987, ale zatiaľ jeho prah neprekročil žiadny  hosť. Kolos je postavený v tvare pyramídy. Na kamerových záberoch spred roka bolo zachytené, že sa v budove po prvýkrát rozsvietili svetlá. Všetko nasvedčuje tomu, že hotel konečne ožije a v dohľadnej dobe ho čaká veľkolepé otvorenie.

 

img

 

Toto monštrum má 3-tisíc hotelových izieb, luxusné kasíno a niekoľko nočných barov. Nachádza sa priamo v centre hlavného mesta, jedného z najchudobnejších miest Severnej Kórei. Svedkovia si všimli, že v blízkosti hotela sa ešte dokončujú chodníky a obrovský propagačný plagát jadrových rakiet, čo zvýšilo špekulácie o tom, že hotel čoskoro privíta svojich prvých hostí. Len deň po odhalení tohto plagátu už Severná Kórea skúšala ďalší typ, medzikontinentálnu balistickú strelu.

 

S výstavbou tohto megalomanského hotela začali ešte pred 30-timi rokmi na príkaz starého otca Kim Jong –una. Po stavebných otázkach, páde Sovietskeho zväzu a smrteľného hladomoru, ktorý zabil viac ako 3,5 milióna Severokórejčanov, sa projekt nakoniec podarilo dokončiť. Po celé desaťročia budova pôsobila ako betónová škrupina bez okien a klenutých výťahových šácht. Na výstavbu dohliadala egyptská developerka Orascom.
 
Treba uznať, že špecifickosť tohto hotela je skutočne pôsobivá, človek sa pri pohľade na ňu neubráni množstvu otázok súvisiacich so zlou politickou a ekonomickou situáciou v krajine, či tvrdým režimom vodcu. Termín otvorenia ešte nie je verejne známy.

 


 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies