FOTO Šesť migrantov vrátane dieťaťa sa utopilo pri pobreží Turecka, chceli sa doplaviť do Grécka

NETKY.SK • 19 August 2015, 06:30 • 2 min
FOTO Šesť migrantov vrátane dieťaťa sa utopilo pri pobreží Turecka, chceli sa doplaviť do Grécka

BODRUM - Šesť sýrskych migrantov vrátane dojčaťa sa v utorok utopilo pri pobreží Turecka, keď sa pokúšali dostať na grécky ostrov Kos. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na tureckého záchranára. Tragédia dokazuje, aké veľké riziko podstupujú migranti počas krátkej plavby do Európy na preplnených člnoch pašerákov.

slovakia

left justify in out

Pod trupom prevráteného motorového člna prežili traja ďalší migranti, keď niekoľko hodín dýchali vzduch, ktorý sa tam držal vo vzduchovej kapse - potom ich zachránili potápači. Zachránenými boli dieťa a dvaja muži. Plačúceho chlapčeka, s kyslíkovou maskou na krku, a jedného muža odviedli záchranári do sanitiek.

 

Tí, čo nemali šťastie, sa utopili na azda najbezpečnejšej, najkratšej plavebnej trase do Európy, keďže na grécky ostrov Kos sú to z najbližšieho bodu tureckého pobrežia iba štyri kilometre.

 

Turecká pobrežná stráž vyložila v prístave západného turistického mesta Bodrum päť vakov s telami. Jeden zo zachránených migrantov sa posadil na nábrežie, s hlavou zovretou v dlaniach.

 

Záchranári neskôr našli aj telo utopeného dojčaťa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies