FOTO Selfie v Saudskej Arábii rozpútala rozhorčenie: Čo miestnych tak rozzúrilo?

NETKY.SK • 9 Október 2017, 13:52 • 2 min
FOTO Selfie v Saudskej Arábii rozpútala rozhorčenie: Čo miestnych tak rozzúrilo?

Saudskoarabský manželský pár pobúril širokú verejnosť fotografiou, ktorú publikovali na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Saudská Arábia sa radí medzi krajiny, ktoré sú veľmi konzervatívne vzhľadom na práva žien. Ich legislatíva ani v súčasnosti neumožňovala ženám pre nás takú bežnú vec akou je riadenie motorového vozidla. Až v posledných týždňoch sa rozvírila diskusia o tom, že by sa šoférovanie tamojším ženám umožnilo a nový zákon nedávno vstúpil do platnosti.

 

V tejto súvislosti istý saudskoarabský manželský pár uverejnil na sociálnej sieti kontroverznú fotografiu, kde úspešný analytik veľkej spoločnosti zaoberajúcej sa distribúciou ropy a zemného plynu Faisal BaDughaiš učí svoju manželku šoférovať. Zdôvodnil to tak, že sa spoločne pripravujú na to, kedy vstúpi do platnosti nový liberálnejší zákon. Urobili to teda v čase, kedy šoférovanie žien ešte legálne nebolo.

 

Táto fotografia sa stretla s búrlivými reakciami verejnosti. Ľudia sa rozdelili na dva tábory. Jeden tento počin ostro kritizoval a vyhlásil ho za nemravný a maximálne nevhodný, druhý tábor, s prevažne ženským obsadením, fotografiu prijal s nadšením. Ženy sa vyjadrili, že aj ony požiadajú svojich známych o pomoc a naučia sa šoférovať.

 

Faisal sa ohradzoval, že „tréning“ prebiehal na súkromnom, veľmi bezpečnom parkovisku za dodržania všetkých pravidiel bezpečnosti. Svojou fotografiou vraj len chcel podporiť ostatných mužov a ženy, aby sa naučili riadiť legálnou cestou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies