FOTO Sekretárka odišla do dôchodku ako 96-ročná: Keď zomrela, jej tajomstvo šokovalo celú rodinu!

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 10:55 • 2 min
FOTO Sekretárka odišla do dôchodku ako 96-ročná: Keď zomrela, jej tajomstvo šokovalo celú rodinu!

Sylvia Bloomová žila celý život s jedným veľkým tajomstvom, ktoré "vyplávalo na povrch" až po jej smrti.

slovakia

left justify in out

Sylvia Bloomová vyrastala počas veľkej hospodárskej krízy v newyorskom Brooklyne. Z tohto dôvodu bola naučená žiť celý život veľmi skromne a nikdy neočakávala, že niečo dostane len tak. Nezanedbávala ani vzdelanie a tvrdo na sebe pracovala. Navštevovala verejné školy, vysokú absolvovala večernou formou štúdia, pretože už vtedy musela pracovať, aby mala na živobytie. Neskôr sa zamestnala v právnickej firme Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, kde pracovala neuveriteľných 67 rokov, v podstate až do svojej smrti.

 

img

Sekretárka Sylvia Bloomová

Zdroj: SITA

 

Do dôchodku Sylvia odišla, keď mala 96 rokov. Až dovtedy dochádzala denne do práce hromadnou dopravou, na taxíky peniaze zbytočne nemíňala. Aj so svojim manželom žili bežným životom, zabezpečili si len to, čo skutočne potrebovali. Deti nikdy nemali. Keď žena krátko po nástupe na penziu zomrela, zistilo sa, že bola vlastne boháčkou. Na jej účtoch sa totiž skrývalo neuveriteľných 12 miliónov dolárov, ktoré za celý život ušetrila. Rodine ich však nevenovala, presnejšie, darovala im len veľmi malú časť z nich. Väčšina jej úspor smerovala charitatívnym organizáciám, pričom najväčšia časť práve tej, ktorá sa venuje mladým ľuďom v zlej finančnej situácii bez možnosti prístupu k vzdelaniu na vysokých školách.

 

O týchto finančných prostriedkoch netušil ani Sylviin manžel. Mala ich totiž uložené na viacerých účtoch registrovaných pod jej vlastným menom. Pre všetkých to teda bolo jedno veľké prekvapenie.

 

Bloomová mala silné sociálne cítenie práve preto, že nepriaznivú situáciu zažila na vlastnej koži. Rozhodla sa preto po svojej smrti pomôcť tým, ktorí to v živote majú rovnako ťažké, ako kedysi ona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona